Šport > Košarka
26 ogledov

Shaquille O'Neal spet nazaj pri Orlando Magic?

Shaquille O'Neal – večni zabavljač. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Orlando Magic se trenutno nahajajo sredi iskanja novega glavnega menedžerja, v tem času pa se jim je porodila zanimiva ideja. Razmišljajo namreč, da bi v ekipo pripeljali bivšega igralca, ki se je v Orlandu kalil v mladih letih, preden je z ekipama iz Los Angelesa in Miamija zavzel košarkarski prestol lige NBA.

Orlando Magic so pred dnevi odpustili trenerja in menedžerja ekipe, zato se iskanje njunih zamenjav mrzlično nadaljuje. Eden izmed kandidatov, da se ponovno združi s čarovniki, je bivši igralec Shaquille O'Neal, ki naj bi se s predstavniki ekipe srečal enkrat prihodnji teden. Popularni Shaq je svojo kariero začel v Orlandu, največji uspeh pa je z ekipo zabeležil v sezoni 1994/1995, v kateri so Magici v finalu klonili proti Houston Rockets. Čeprav 216 centimetrov visoki košarkar nima pisarniških izkušenj, predstavniki ekipe verjamejo, da bi lahko pomagal v ekipi zadržati Dwighta Howarda. V tem trenutku ne želijo javno govoriti o podrobnostih sodelovanja z O'Nealom, znano pa je, da je bil predsednik ekipe Alex Martins v kadru prisoten že v času, ko je O'Neal igral za Orlando, zato naj bi se dobro poznala in razumela.

Po odhodu iz Orlanda je Shaq obdržal svoj dom v mestu in še vedno prebiva tam. Seveda pa še zdaleč ni edini, ki bi se lahko ekipi pridružil v prihodnjih mesecih. Jerry Sloan se aktivno zanima za prazna trenerska stolčka, ki sta trenutno na voljo v Orlandu in Charlottu. Bivši trener ekipe Utah Jazz je za Salt Lake Tribune povedal, da se je pogovarjal z lastnikom Charlotte Bobcats Michaelom Jordanom in se dogovoril za sestanek prihodnji teden. Jordan razmišlja tudi o pravkar odpuščenem Van Gundyju, ki so ga odslovili prav Magici. V primeru, da O'Neal resnično zasede mesto menedžerja v svoji stari ekipi, pa bo ob njem funkcijo opravljal še nekdo, ki ima za odtenek več izkušenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.