Šport > Košarka
28 ogledov

Shrek in Osliček še naprej za Boston

Glen Davis je Shrek, Nate Robinson je Osliček. Oba sta še naprej Kelta. (Foto: R Žurnal24 main
Nate Robinson bo tudi v prihodnji sezoni član Celticsov, kar pomeni, da Shrek in Osliček (tako pravijo Glenu Davisu in njemu) ostajata njihova aduta s klopi. Medtem imajo novo okrepitev Bulls.
Pri Heatih je vse manj prostora za kakšnega slovenskega centra. Podpisali so z dolgoletnim rezervistom Joelom Anthonyjem, ki naj bi dobil več priložnosti, in novincem Dexterjem Pittmanom.

Po koncu te sezone so za Boston Celtics trdili, da so imeli zadnjo priložnost za prstane, a to poletje moštvo s severovzhodna ZDA dela dobro, da bi bilo konkurenčno tudi v prihodnji sezoni. Najprej je podaljšal trener Doc Rivers, nato Ray Allen in Paul Pierce (Kevin Garnett pa tako ali tako še ima veljavno pogodbo). Ta teden so podpisali z veteranom Jermainom O`Nealom, ki bo zamenjal Rasheeda Wallacea (Pierce je sicer dejal, da se Sheed še ne bo upokojil). Zdaj so se dogovorili še za podaljšanje z obema adutoma s klopi - Nateom Robinsonom in Glenom Davisom. Robinson, ki se je ekipi pridružil sredi sezone, potem ko ga Mike D`Antoni ni več želel pri New York Knicksih, naj bi podpisal za dve leti za štiri milijone dolarjev. "Sva kot Shrek in Osliček. Ne morete naju spraviti narazen," se je pošalil Nate, pri čemer je mislil nase in na Davisa. Vsak izmed njiju je imel v minuli končnici nekaj super predstav.

Erick Dampier je navdušen, da je pristal pri Bobcatsih in bo spet igral pod trenerjem Larryjem Brownom. Pripravljen je na znižanje plače, da bi imeli več prostora v salary capu za še kakšno okrepitev.

Chicago Bulls so popolnili ekipo. V svoje vrste so zvabili še tretjega nekdanjega člana Utah Jazzov. Po Carlosu Boozerju in Kylu Korverju, se jim bo za tri sezone in 12,5 milijona dolarjev pridružil še Ronnie Brewer. Tako je pričakovati, da bo prva peterka Bikov sestavljena iz Derricka Rosea, Brewerja, Luola Denga, Boozerja in Joakima Noaha, medtem ko bosta aduta s klopi Korver in Taj Gibson. To vsekakor je ekipa, ki bi bila lahko na Vzhodu konkurenčna Celticsom, Orlando Magicom (J. J. Redick za več kot 12 milijonov ostaja na Floridi), Miami Heatom in Atlanti Hawksom. Tako bo imela vzhodna konferenca po nekaj letih spet vrsto zelo dobrih ekip (na presenečenje pa računajo še Knicks, Charlotte Bobcats in Milwaukee Bucks).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.