Šport > Košarka
8 ogledov

Silvestrska točka Primoža Brezca

Pred dnevi so košarkarji Portlanda premagali Denver, zadnji dan v letu jih je us Žurnal24 main
Na silvestrovo so v ligi NBA odigrali osem srečanj: dve sta se končali po podaljšku, Portland je izgubil po 13 zaporednih zmagah, od klubov slovenskih košarkarjev na igrišču Toronto in Detroit.
 

Liga NBA

Charlotte : Indiana 107:103
Chicago : Orlando 110:112
Detroit : Milwaukee 114:69
Houston : Golden State 95:112
New Orleans : Toronto 92:97
Utah : Portland 111:101
LA Clippers : Minnesota 91:82
Seattle : Philadelphia 90:98

V sklopu osmih silvestrskih tekem v profesionalni ligi NBA je od peterice slovenskih košarkarjev na parket stopil le Primož Brezec , v 11 minutah je za Detroit Pistonse prispeval eno točko, pet skokov in dve podaji. S soigralci so zmleli Milwaukee Buckse z 114:69. Poraz za 45 točk je tretji najhujši v zgodovini Bucksov, tekom srečanje pa so zaostajali tudi že za 48. Pistonsi so dobili 17 od zadnjih 19 srečanj oz. 15 tekem v mesecu decembru, kar je decembrski rekord kluba, ki ostaja drugi najboljši na vzhodu. Obenem so dosegli za to sezono rekordnih 33 podaj. 12 igralcev Detroita se je vpisalo med strelce, izstopala sta Richard Hamilton z 22 točkami in Chancey Billups z dvojnim dvojčkov (13 točk in 12 asistenc). Pri Bucksih se je med strelce vpisalo deset košarkarjev, a sta le Jianlian Li in Michael Redd dosegla dvomestno število točk.

Priložnosti za igro na silvestrovo ni dobil Rašo Nesterovič , čigar Toronto Raptorsi so gostovali v New Orleansu in s končnim rezultatom 97:92 prišli do svoje 17 zmage v sezoni in tako ostajajo šesta najboljša ekipa vzhodne konference. Na začetku zadnje četrtine so Raptorsi zaostajali za deset točk, a nato dobro odigrali v obrambi in zbrano v napadu, za dokončen preobrat pa je kriv prvi zvezdnik Hornetsov Chris Paul , ki je, morda utrujen po 44 minutah na igrišču, dobro minuto pred koncem izgubil žogo in nato še zgrešil prosta meta. Chris Bosh je srečanje končal z 29 točkami in sedmimi skoki, Jose Calderon pa z eno svojih najboljših tekem v ligi – z dvojnim dvojčkom (17 točk in 12 asistenc). Najboljši pri New Orleansu, ki so tako prekinili niz petih zmag, je bil David West s 33 točkami in 11 podajami, dvojnega dvojčka pa sta dosegla še Paul (23 točk, 16 podaj) in Peja Stojakovič (19 točk, 11 skokov).

Najbolj vroča ekipa meseca decembra (izgubili so le eno tekmo), Portland Trail Blazers , je pokleknila prav na zadnji dan starega leta. Niz 13 zaporednih zmag Blazersov so z zmago na domačem igrišču v Salt Lake Cityju prekinili košarkarji Utah Jazzov (111:101), ki so pred tem v decembru proti Portlandu dvakrat izgubili. Odločila je tretja četrtina, ko so v nekaj minutah gostitelji naredili delni izzid 20:3, pa tudi zelo slabo izvajanje prostih metov varovancev trenererja Natea McMillana , ki je tekmo zaradi smrti v družini izpustil. Utah je dokazal, da zmage prinaša moštvena igra – šest košarkarjev je preseglo mejo desetih točk, najboljša sta bila Carlos Boozer (19 točk, devet skokov) ter Andrej Kirilenko (14 točk, osem skokov, sedem podaj), z 11 točkami se je v novem dresu predstavil Kyle Korver (doslej član Philadelphie ). Pri Portlandu je izstopal LaMarcus Aldridge s 36 točkami.

Hedu Turkoglu je s košem v zadnji sekundi podaljška prinesel zmago Orlandu. © AFP

 


Zadnji dan v letu so košarkarji pokazali nekaj več borbenosti kot sicer na srečanjih rednega dela prvenstva, tako sta se dve tekmi končali šele po podaljšku. Orlando Magici so v zadnji sekundi podaljška s košem Heduja Turkogluja premagali Chicago Bullse z 112:110, potem ko je Ben Gordon zadel trojko za izenačenje sedem sekund pred sireno. S 17 točkami in izjemnini 22 skoki je izstopal Dwight Howard . Podaljšek smo spremljali še v Charlottu , kjer so domači Bobcatsi z 107:103 premagali Indiano Pacers . Bobcatsi so šest minut pred koncem zadnje četrtine zaostajali za 13 točk, a nato na krilih Geralda Wallacea (36 točk, od tega 20 v četrtini četrtini in podaljšku) prišli do 11 zmage v sezoni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.