Šport > Košarka
21 ogledov

Sine Jordan vse boljši: "Bil bi kot oče"

Marcus v 29 minutah v povprečju dosega po 15 točk. (Foto: blogs.orlandosentinel.
1/2
Žurnal24 main
Nikoli ne bo Michael Jordan, a z očetom ga bodo vedno primerjali. Pravi, da bi bil kot oče, a ve, da ne bo. A zdaj dokazuje, da priložnosti ni dobil le zaradi svojega priimka. Marcus Jordan!
Marcus Jordan je sophomore (študent drugega letnika). Na dosedanjih 11 tekmah te sezone je v povprečju igral 26 minut na srečanje ter imel 15,2 točke, 2,4 skoka in tri podaje. V lanski prvi sezoni za UCF Knights je imel povprečje osem točk na tekmo. UCF se je na lestvici rangiranja (AP Top 25) prebila na 24. mesto.

"Prepričan sem, da veliko ljudi misli, da so mi dali priložnost, ker sem sin Michaela Jordana. Resnica pa je, da mi nikoli ni bilo lahko. Trdo sem garal, tako kot kdorkoli drug, da sem prišel do sem," pripoveduje Marcus Jordan. In to se zdaj tudi pozna. Ne le za sina Michaela Jordana, temveč za vso njegovo ekipo Knightsov iz UCF (University of Central Florida). Novo sezono v prvenstvu NCAA so začeli z 11 zmagami! Po dobrem mesecu dni so ena od le sedmih ekip brez poraza. Še več: vzeli so že skalp treh mnogo večjih košarkarskih kolidžev – Floride, Miamija in South Floride. Zasluga gre tudi Marcusu: s povprečjem 15,2 točke na srečanje je drugi najboljši košarkar Vitezov. Poleg tega pa sinko Jordan igra tudi vse bolj atraktivno (dodali smo dva videa, prepričajte se, da zna atraktivno prodreti, pa tudi zabiti).

"Ni pomembno, kdo si, vsak si želi biti kot svoj oče. Ne bom lagal, tudi sam bi bil rad kot oče," pravi Marcus, ki je na božični večer dopolnil 20 let. Glavna ovira, da bi to res lahko postal, je njegova višina. 185 centrimetrov (13 centrimetrov manj od očeta). "Ko sem prišel na srednjo šolo, sem nehal rasti. Oče je zato v prednosti. S svojo višino ne morem igrati kot oče. Tega se zavedam." Po razmisleku je dejal: "Moj cilj je pravzaprav že izpolnjen. Želel sem si le, da bi gledalci rekli: 'Vau, ta fant je pravi košarkar'. In to mi je uspelo." O ligi NBA za zdaj ne razmišlja, a če bo napredoval tako, kot je v zadnjem letu, morda čez dve ali tri sezone res zaigra med najboljšimi košarkarji na svetu (Michaelovi Charlotte Bobcats bi kakšno okrepitev potrebovali že zdaj!).

Poglejte Marcusovo zabijanje, ki je bilo pred nekaj dnevi ena od naj akcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.