Šport > Košarka
68 ogledov

Škandalozna poteza navijača

navijač crvena zvezda Youtube
Po spletu je zaokrožil posnetek incidenta, ki se je zgodil na košarkarski tekmi Evrolige med CSKA in Crveno zvezdo.

Moskovski CSKA si je s tretjo zaporedno zmago nad Crveno zvezdo (78:71) zagotovil nastop na zaključnem turnirju najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi.

Tekmo je zaznamoval incident, v katerega je bil vpleten navijač srbske ekipe. Podpornik Crvene zveze je po koncu tekme v kapetana srbske reprezentance Miloša Teodosića, sicer organizatorja igre v moskovski ekipi, vrgel kozarec, napolnjen z vodo.

Teodosić se je zapodil proti navijaču in želel obračunati z njim, kar so mu preprečili policisti ob ogradi. Zanimivo je, da možje postave na šokantno potezo navijača sploh niso reagirali, temveč so bolj ali manj ostali prikovani na svojih mestih.

V Kombank Areni, kjer se zbralo več kot 18.000 navijačev, so srbskega košarkarja in enega najboljših športnikov v državi pozdravili z glasnimi žvižgi, podobnega tretmaja pa je bil deležen vsakič, ko je stopil na črto za proste meste. Kljub poskusom, da bi ga sprovocirali, je zadel vse štiri mete in dosegel nekaj pomembno trojko na poti do končne zmage ruske ekipe. Tekmo je končal z 12 točkami.

''Niso me dekoncentrirali. V določenih trenutkih nisem razumel, kaj hočejo od mene. Dobro, to je bila njihova naloga na tej tekmi. Opravili so svojo nalogo. Prišli so navijat za svoj klub in kot vedno opravili z odliko,'' je bil pragmatičen Teodosić, sicer velik navijač beograjskega velikana.

Košarkarju se je v imenu kluba opravičil direktor Crvene zvezde Davor Ristović. ''Žal mi je, da je senco na izjemno sezono v Evroligi in velik uspeh našega kluba vrgel nekdo, ki ne želi, kar je v najboljšem interesu Crvene zvezde. Evroligi smo že plačevali ogromne zneske in še jih bomo, saj je delegat zapisal, da so bili na parket odvrženi trije vžigalniki, kar avtomatsko pomeni novo kazen. Še posebej mi je žal, da se je Miloš Teodosić znašel v takšni zadregi, sem pa vesel, da se je dvignil nad neprijetno situacijo in sprejel opravičilo našega kluba,'' je sporočil Ristović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.