Šport > Košarka
20 ogledov

"Skrbi nas Ptuj"

slovenija grčija reprezentanca murić jagodnik Reuters
Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje je v Vilni predstavil evropsko košarkarsko prvenstvo, ki bo čez dve leti v Sloveniji. Direktor urada Darijan Košir je zadovoljen s pripravami, najbolj pa naj bi ga skrbela izgradnja dvorane na Ptuju.

"Najmanj težav je v Novem mestu, ker si bodo prizadevali za izgradnjo dvorane že zaradi svojega kluba. Tudi v Kopru ne bi smelo biti težav, že zaradi narave koprskega župana, jeseniško dvorano pa je potrebno le prenoviti. Tudi tam ni za pričakovati veliko problemov. Kar nas ta hip malce bolj skrbi, je Ptuj," je ob izgradnji objektov za EP 2013 povedal Darijan Košir in ob težavah z gradnjo v najstarejšem slovenskem mestu omenil rezervna načrta: "Ena možnost je dvorana Tivoli, ki jo lahko v trenutku usposobimo. Drugi načrt pa predvideva Celje. Tudi celjski župan je zdaj v Litvi in upam, da bo uvidel, da odločitev o tem, da mesto ob Savinji ne bo sodelovalo pri EP 2013, ni bilo najbolj pametno. Verjamem, da nam bo prišel nekoliko naproti, če na Ptuju ne bodo pripravljeni."

Država je za izgradnjo objektov namenila že precejšno količino denarja. "Upam, da smo z zadnjim sklepom vlade, kjer smo namenili dodatnih šest milijonov za izgradno teh dvoran, vso reč spodbudili in bo šla vsa reč hitreje naprej," je še povedal nekdanji glavnik urednik Dela in dodal, da se bo veliko časa in denarja namenilo tudi za promocijo prvenstva: "Tu ne bomo varčevali, čeprav časi niso najbolj rožnati. Mi smo že investirali šest milijonov in pol v pridobitev prvenstva, šest v objekte, investirali smo tudi v Stožice, ki bodo del projekta. Investicija vlade je bila že doslej precejšnja, a investirali bomo še v obnovo in razširitev nekaterih hotelskih zmogljivosti ter seveda v promocijo. Prispevek države bo na koncu precej zajeten."

V Litvi so imeli kar precej težav z zasedenostjo dvoran in hotelskimi zmogljivostmi, pri nas pa naj ne bi prihajalo do takšnih težav. "Imamo veliko prednost. To je geografska lega. Nekaj košarkarskih velesil je v naši neposredni bližini, predvidevamo tudi zelo velik obisk iz držav nekdanje Jugoslavije, ki se bodo prav tako zelo verjetno uvrstile na EP 2013. Bo seveda tudi kakšna tekma, ki bo nekoliko manj obiskana, a jih ne bo veliko. Tudi zaradi tega, ker imajo Slovenci radi košarko. To smo videli tudi na pripravljalni tekmi v Kidričevem, ko je okoli tisoč ljudi ostalo pred dvorano. Menim, da se pri nas ne bodo ponovile težave iz Litve. Ta je veliko bolj oddaljena, kot morda izgleda na zemljevidu," je še povedal Košir. O hotelskih namestitvah pa je dejal: "Tudi to je eden izmed segmentov, v katerega bomo investirali. Ne samo država, temveč tudi hotelska podjetja. Prepričan sem, da vsi tisti, ki si bodo želeli biti v Ljubljani, v tem pač ne bodo uspeli. A Slovenija je zelo majhna, hoteli pa so zelo ugodno posejani. Imamo tudi prednost v tem, da se bo predvidoma del hrvaških in italijanskih navijačev vračal čez mejo."

Kot zanimivost smo izvedeli, da se slovenskim košarkarjem v Litvi obeta tudi visok obisk: "Na četrtfinalno tekmo svetovnega prvenstva v Turčijo je lani odšel predsednik Slovenije, zdaj pa so me na protokolu že spraševali, kdaj lahko pridejo. Menim, da so v nizkem startu," je še povedal direktor Urada Vlada Republike Slovenije za komuniciranje.

Komentarjev 2
  • principiumnovum 20:56 10.september 2011.

    A Ptujčani dejansko razmišljajo, da bi gradili novo dvorano? Ja, kdo bo pa to plačal in ali se bo v tej dvorani sploh po prvenstvu dogajalo ali bo prazna? A ne bi bilo bolj smiselno vključit Celjane, ker kolikor vem ...prikaži več imajo lepo dvorano za 5000 duš.

  • KOŠARKAmanija 17:41 10.september 2011.

    Gremo Slovenija!!! Navijaj z nami: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni nov LED TV Gorenje ter mobilnika Nokia/Samsung!