Šport > Košarka
39 ogledov

Skromni Udrih na robu izpada

stephen curry EPA
Ekipa slovenskega košarkarja Memphis Grizzlies je izgubila peto tekmo konferenčnega polfinala zahoda severnoameriške profesionalne lige proti Golden Statu.

Bojevniki so na domačem igrišču zmagali z 98:78 in v seriji povedli s 3:2. Savinjčan je v dobrih 12 minutah na igrišču dosegel tri točke, zadel je trojko. V drugih elementih se v statistiko ni vpisal.

Najzaslužnejša za zmago domačega moštva sta bila ameriška reprezentanta Stephen Curry, ki je vseh 18 točk dosegel z meti za tri točke, ter Klay Thompson, ki je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Curry, sicer najbolj koristen igralec rednega dela sezone, je 18 točkam dodal še sedem skokov in pet podaj, po tekmi pa je dejal: "Odločilno vlogo so imeli tudi naši privrženci, igralci smo vseskozi čutili njihovo energijo. To je zares prekrasen občutek."

Kalifornijski košarkarji so med celotno tekmo imeli niti igre v svojih rokah in si v tretji četrtini priigrali 24 točk prednosti, lepe zaloge v točkah pa niso zapravili. Pri ne preveč razpoloženih košarkarjih iz Memphisa je bil najbolj učinkovit španski center Marc Gasol, ki je dosegel 18 točk, pobral 12 žog pod obema obročema in zbral še pet asistenc.

Horford odločil 1,9 sekunde pred koncem

Bolj razburljiv je bil peti polfinalni dvoboj v vzhodni konferenci, kjer je Atlanta premagala Washington z 82:81 in v zmagah povedla s 3:2. Izjemno dramatičen obračun je 1,9 sekunde pred koncem odločil Al Horford. Center zasedbe iz olimpijskega mesta je na koncu zbral 18 točk in 11 skokov, Atlanta pa je najboljšo predstavo prikazala v prelomnih trenutkih trenutkih dvoboja, v zadnjih šestih minutah je denimo nadoknadila devet točk zaostanka (64:73). V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Bradley Beal s 23 točkami.

Šesti polfinalni tekmi bosta v noči na soboto v Memphisu in Washingtonu, izjemno izenačeno pa je tudi na drugih dveh polfinalnih obračunih. V vzhodni konferenci Cleveland v dvoboju proti Chicagu vodi v zmagah s 3:2, v zahodni konferenci pa je identičen izid v zmagah tudi v korist ekipe Los Angeles Clippers proti Houstonu.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Zahod:

Golden State Warriors : Memphis Grizzlies 98:78 /3:2/
Beno Udrih 3 točke za Memphis

Vzhod:

Atlanta Hawks : Washington Wizards 82:81 /3:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.