Šport > Košarka
25 ogledov

Skupaj z "Dragonom" do gladke zmage

1/12
Žurnal24 main
Slovenska košarkarska izbrana vrsta je na turnirju v kitajskem Liudžovu visoko premagala Iran s 107:74. "Med tekmo se je pokazala naša kakovost, s katero smo preobrnili potek rezultata," je dejal Bečirović.

Slovenska košarkarska reprezentanca je na turnirju Borislava Stankovića na prvi tekmi kar za 33 točk premagala Iran. "Začetek je bil nekoliko slab, pri igralcih se je opazilo dosti negotovosti, fantje so šli premehko v igro in tekmec je to izkoristil. Med tekmo se je pokazala naša kakovost, s katero smo spreobrnili potek rezultata in začeli igrati svojo agresivnejšo in hitrejšo igro. To je bila šele naša tretja tekma v tem pripravljalnem obdobju in povsem normalno je, da je še nekaj negotovosti, a ko smo se prilagodili, smo zaigrali, kot znamo," je po srečanju za spletno stran KZS dejal selektor Memi Bečirović.

Slovenija je za tri točke metala kar 12/18, Irance pa nadskakala kar s 15 skoki prednosti (30/15).

Eden njegovih najboljših igralcev tako v obrambi kot v napadu je bil Samo Udrih: "Na začetku je bilo nekoliko težje, saj so bile noge še nekoliko težke po potovanju in dveh treningih v torek. Vedeli smo, da bo težko, a je igra, ko smo prebili to utrujenost in se uigrali, stekla in takoj smo povedli z večjo razliko in jo suvereno tudi držali do konca."

Slovenska izbrana vrsta, pri kateri je počival Dino Murič, je slabo začela srečanje in ob seriji neučinkovitih napadov in izgubljenih žog je Iran povedel kar s 14:4. Več življenja in reda je v peterko vnesel Goran Dragić, na Kitajskem edini "originalni" organizator igre. Skupaj z bratom Zoranom sta poskrbela za nekaj učinkovitih prehodov iz obrambe v napad, branilska vrsta pa je razigrala tudi centra Primoža Brezca, ki je nekajkrat privlačno zabil, in Gašperja Vidmarja. Slovencem ni bila tuja niti ekshibicija, ki so jo združili s koristjo v igri, in tako je za zaključek polčasa Sani Bečirović izjemno podal Samu Udrihu za hrbtom, Polzeljan pa je zadel trojko za dotlej najvišjih 58:38.

V zadnjih dveh četrtinah so Iranci prihajali do uspešnih akcij bolj ali manj le po slovenskih napakah. Goran Dragić je nadaljeval z navdušujočo igro, predvsem podajami, največja slovenska prednost pa je bila na semaforju zapisana v 40. minuti, ko je Sandi Čebular zadel 12. trojko za Slovence in 107:74. Najmanj priložnosti je Memi Bečirović ponudil ravno Čebularju in Mateju Krušiču.

Slovenska izbrana vrsta se bo v četrtek ob 16. uri po lokalnem času (10.00 po slovenskem) pomerila z Avstralijo, v petek ob 19.30 (ob 13.30 po slovenskem času) pa še s Kitajsko. Tekma za tretje mesto bo v nedeljo ob 16. uri (ob 10. po slovenskem času), finale pa bo isti dan ob 19.30 (ob 13.30 po slovenskem času).

Turnir Borislava Stankovića:

Slovenija : Iran 107:74 (85:59, 58:38, 24:21)
Bečirović 23, Udrih 19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.