Šport > Košarka
8 ogledov

Skupina F: "Lahko je velika past"

Lakovič bo po lanskem avgustu znova zaigral v stožiški lepotici. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Če se Olimpijinim navijačem skupina F zdi "smrtna", pa so v Kataloniji drugačnega mnenja. Katalonce je že umiril sekretar Regal Barcelone Joan Creus. "Paziti bomo morali, takšna skupina je lahko velika past."

Evroliga, TOP16, skupina F:
Barcelona
Maccabi
Olimpija
Lottomatica

Joan Creus se je moral po evroligaškem žrebu TOP 16 skupin pred španskimi novinarskimi kolegi ''zagovarjati'' o lahkosti skupine F. Creus je zbrano množico pomiril in povedal, da vse le ni tako rožnato, kot se je na prvi pogled za blaugrano zdelo. ''Skupina je približno tako težka kot katera koli druga, zato bo treba igrati z vsem spoštovanjem. Včasih so imena ekip lahko varljiva. Na primer, Olimpija še ni izgubila tekme v novi dvorani, ob strani pa jim stoji več kot 15 tisoč gledalcev, ki noro navijajo. Morali bomo igrati na polno in v Palau (dvorana Barcelone, op. p.) s pomočjo publike dobiti vse tekme. Publika je naš pomemben faktor, kar se je pokazalo že na tekmi proti Madridu. Ko je Palau poln, nas je skoraj nemogoče premagati.''

Takšna skupina je lahko velika past.
Joan Creus, Barcelona

Podobnega mnenja kot sekretar je tudi Xavi Pascual, prvi trener katalonskega moštva, za katerega nastopata tudi slovenska reprezentanta Jaka Lakovič in Erazem Lorbek. ''Moramo se zavedati, da sta Maccabi in Olimpija na domačem terenu dobila vse tekme. Prav ti dve tekmi v gosteh bosta za nas odločilni. Tudi Lottomatica ni lahek nasprotnik, to so Italijani dokazali tudi z zmago proti Unicaji.''

In kaj pravijo pri izraelskih nasprotnikih? ''Vsako leto ekipe, kot sta Partizan ali Olimpija, presenetijo in presežejo pričakovanja. V lanski sezoni nihče ne bi dejal, da se bo Partizan uvrstil na Final4, z Olimpijo pa je letos podobna zgodba. Imajo novo areno in veliko navijačev, ki jih bodrijo,'' s pohvalami na račun ljubljanskega kluba ni skoparil trener Maccabija David Blatt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.