Šport > Košarka
32 ogledov

Sladko maščevanje Krke

Žurnal24 main
Krka je v 4. kolu pokala EuroChallenge vpisala še tretjo zmago. Dolenjci so na kolena spravili Prostejov (78:62) in se Čehom oddolžili za poraz v prvem kolu. Medtem Zoran Vrkić zapušča Olimpijo.
Vrkić zapustil Olimpijo
Slovenski košarkarski klub Union Olimpija bo sezono nadaljeval brez Zorana Vrkića, s katerim se je danes sporazumno razšel. Vrkić se je Unionu Olimpiji pridružil letos poleti in sklenil dogovor do decembra 2010, zdaj pa bo kariero nadaljeval v drugi sredini, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Košarkarji Krke so dosegli še tretjo zmago v pokalu EuroChallenge in prevzeli prvo mesto na lestvici skupine E, s čimer so se najbrž že uvrstili v drugi del tekmovanja, ponovni skupinski del s štirimi štiričlanskimi skupinami. Novomeščani so bili boljši od Zagreba, nato nemške ekipe Telekom Bonn, tokrat pa suvereno še od češkega Prostejova, ki je prav tako vknjižil tri zmage v tej skupini, a ima slabšo razliko v koših. Prav češko moštvo je bilo v tem tekmovanju edino boljše od dolenjske ekipe.

Novomeški košarkarji ničesar niso prepuščali naključju, odločno so proti zmagi zakorakali že od prve minute. V prvem polčasu je bil razpoložen Smiljan Pavić, v drugem pa se je razigral Chris Booker, ki je tekmo končal pri 13 točkah, ob tem pa je vknjižil še devet skokov. Na drugi strani v češki ekipi z izjemo Benasa Veikalasa ni bilo razpoloženih igralcev, pa tudi klop je bila nekoliko krajša. Veikalas je na koncu vknjižil 24 točk.

Krka bo v 5. kolu prihodnjo sredo gostovala pri Zagrebu, tekma bo v dvorani Dražena Petrovića na sporedu ob 18.30.

Pokal EuroChallenge, 4. kolo:

Krka : Zagreb 78:62 (55:35, 32:26, 15:13)
Booker 13, Pavić 12, Dragić in Djordjević 10; Veikalas 24, Slezas 11

Sreda, 19.30:
Telekom Baskets – Zagreb

Lestvica:
1. Krka Novo mesto 4 tekme - 3 zmage
2. BK Prostejov 4 - 3
3. Telekom Baskets Bonn 3 - 1
4. Zagreb 3 - 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.