Šport > Košarka
1888 ogledov

Slavljenec Dončić dobil legendaren avto

luka dončić real madrid Profimedias
Čudežni deček madridskega Reala Luka Dončić je danes dopolnil 18 let.

Najobetavnejši slovenski košarkar Luka Dončić je postal polnoleten. Zvezdniku evropske košarke so ob tej priložnost čestitali številni mediji, tako na Pirenejskem polotoku kot drugod po Evropi. ''Danes praznuje 18. rojstni dan, a tega ne bi verjeli, če ste ga že videli na košarkarskem igrišču,'' so zapisali na uradni spletni strani košarkarskega kluba iz španske prestolnice. 

''Instinkt, samozavest, mirnost, predvsem pa naravni talent. Fizična podoba izdaja starost, ki jo potrjuje njegov potni list. Govorimo o Luki Dončiću. Slovenskemu geniju v Real Madridu. Gre za igralca, ki bo zaznamoval generacijo. Mladeniča, ki si povsem zasluži svoje mesto v enem od najuspešnejših evropskih klubov,'' so dodali pri Real Madridu.

Dončić je s španskim velikanom osvojil dva naslova državnega prvaka (2015, 2016), dva španska pokala (2016, 2017) in medcelinski pokal (2015).

''Živim sanje,'' je s svojim trenutnim položajem več kot zadovoljen bodoči slovenski reprezentant. V Madridu namerava ostati najmanj do junija 2018, potem pa naj bi se onkraj Atlantika vnel ogorčen boj za njegove usluge. 

Dončić je ob praznovanju 18. rojstnega dne bržkone prejel kopico daril, enega izmed njih pa se je odločil deliti s svojimi sledilci na družabnih omrežjih. Postal je ponosni lastnik legendarnega Fička, ki so ga po licenci Fiata dolga leta izdelovali v kragujevški Zastavi.

Glede na to, da v višino meri 201 centimeter, se mu vožnja z avtomobilom, ki med Slovenci uživa prav poseben status, ne bo zdela preveč udobna.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 07:16 01.marec 2017.

    Vse naj in veliko sreče naprej.

  • blueone 19:00 28.februar 2017.

    Vse najboljše Luka :-)