Šport > Košarka
20 ogledov

Sledijo lahko nove odpovedi

Erazem Lorbek se je odpovedal nastopu na svetovnem prvenstvu v Turčiji. (Foto: K Žurnal24 main
Erazem Lorbek je po Sašu Vujačiću že drugi košarkar, ki je odpovedal nastop za slovensko reprezentanco na prihajajočem SP. Za mnenje smo poklicali legendo slovenske košarke Mika Pavloviča.

Kje menite, da tičijo glavni razlogi za odpoved že drugega zvezdnika s spiska selektorja Memija Bečirovića?
Celotna zadeva, s tem ko je Memi Bečirović oziroma ta nova garnitura prevzela reprezentanco, mi ni bila simpatična iz preprostega razloga – tisti, ki so vodili reprezentanco, z Juretom Zdovcem na čelu, so dobro delali in igralci so bili s tistim strokovnim vodstvom zadovoljni v vseh ozirih. S tem, ko je to prevzel Bečirović in ko so se pojavile razne kombinacije o njegovem asistentu in tako naprej, so se začele te igrice, ki so verjetno tudi rezultat ozadja. Izčrpanost sigurno ne bi smela biti izgovor za odpoved nastopa za reprezentanco, k temu pa je zagotovo botrovala tudi trenutna situacija na košarkarski zvezi, ki je brez predsednika, brez neke avtoritete, ki bi lahko posegla vmes.

Je lahko za odpoved krivo tudi dejstvo, da je Bečirović na svoj spisek uvrstil določene igralce, ki jih je Zdovc izpustil zato, ker so v preteklosti že delali probleme v reprezentanci?
Vsekakor, to je absolutno tudi eden od razlogov. Seznam več kot 30 igralcev je vprašljiv tudi s strokovnega vidika.

Lahko zaradi tega v bodoče pričakujemo še kakšne odpovedi, kako pomemben je Lorbek?
Na žalost se že nekaj govori, sušlja, tako da se bojim, da lahko sledijo še kakšne odpovedi. Erazem Lorbek je s svojo igro doslej in svojim načinom igranja in igralnim mestom v tej reprezentanci nepogrešljiv za to ekipo in zato se bo to zelo, zelo poznalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.