Šport > Košarka
13 ogledov

Slokar: "Pogrešam dve tekmi"

Uroš Slokar je z 10,6 točke na tekmo najboljši strelec svoje ekipe. (Foto: Reute Žurnal24 main
Krilni center slovenske košarkarske reprezentance je v svojem klubu Manresi zadovoljen, a pogreša dve tekmi na teden. "Od vseh skupin smo verjetno dobili še najugodnejšo," pravi o žrebu za EP 2011.
Slokarjeva statistika: 28 minut v povprečju na tekmo (drugi v ekipi), 10,6 točke (najboljši strelec ekipe), 6,2 skoka (8. skakalec lige), 2,4 skoka v napadu (5. skakalec lige), 1,4 pridobljene žoge (14. v ligi), 46,4% met za dve točki (12. v ligi).

Uroš Slokar, Ljubljančan v dresu Assignie Manrese, je s to sezono lahko zadovoljen. V 17 tekmah, kolikor jih je odigral za katalonsko ekipo, je namreč pokazal svoj talent in ni prav nič po naključju drugi najboljši košarkar moštva. Pred njim je le še 26-letni organizator igre, Rodrigo San Miguel. Sloki pa je najboljši strelec ekipe.

"Zelo sem zadovoljen, ker sem dobil priložnost, ki jo tudi dobro izkoriščam. Trener mi omogoča dovolj prostora, da kažem, kaj znam, in menim, da gre moja igra le navzgor. Še vedno pa trdo delam in garam, saj se zavedam, da to še ni moj maksimum," na začetku pove 27-letni reprezentant, ki je za ekipo iz mesta z 80 tisoč prebivalci prvič zaigral v tretjem kolu. 

Uros Uro%C5%A1 Slokar Amine Rzig Salah Mejri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pravi, da je s klubom in pogoji zelo zadovoljen, vendar ... "Pogrešam ritem dveh tekem na teden. To potrebujem in na to tudi ciljam v prihodnosti. A sem za zdaj zadovoljen, saj dobim več priložnosti vsaj na eni tekmi, kar je edini način, da se lahko dokazujem. Taka je tudi ekipa, saj so v njej mladi in ambiciozni košarkarji. Ljudem tu rezultat ni v prvem planu, saj se zavedajo, da smo moštvo, ki se razvija, kar podpirajo in zaradi česar se o nas res veliko govori."
 
Liga je v tej sezoni precej izenačena in v petnajstih kolih, kolikor jih je ostalo do konca rednega dela, je možno še vse. Izbranci Jaumeja Ponsarnauja s šestimi zmagami in 13 porazi zasedajo sicer šele 16. mesto na lestvici, a so denimo od devetega oddaljeni le za tri zmage. "Ja, precej gneče je na mestih, za katera se borimo. Že en poraz te lahko pahne zelo nizko, dve zaporedni zmagi pa ti lahko prineseta precej višjo uvrstitev. V tem trenutku nam ne gre najbolje, saj imamo poškodovane tri igralce iz prve peterke, težave pa sem imel tudi jaz, a sem vseeno igral."
 
Nekdanji član Ježice, Geoplina Slovana in Uniona Olimpije, ki je z izbrano vrsto Slovenije nastopil že na petih prvenstvih (EP 2005, 2007, 2009, SP 2006 in 2010) in enem kvalifikacijskem turnirju (za OI 2008), je z napetostjo pričakoval tudi žreb skupin EP 2011, ki je Sloveniji prinesel ugodno skupino. "Žreb je kar v redu, od vseh skupin smo verjetno dobili še najugodnejšo, a je to treba zdaj potrditi. Upravičiti je treba naša pričakovanja in pričakovanja javnosti."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.