Šport > Košarka
19 ogledov

Slokar: "Verjeti moramo vase!"

Slovenija bo po treh zaporednih porazih v Mariboru lovila nove zmage. V četrtek Žurnal24 main
Konec tedna čakajo slovensko moško reprezentanco na Pokalu Adecco v Mariboru tri močne pripravljalne tekme z Novo Zelandijo, Rusijo in Srbijo. "Verjeti moramo vase in v drug drugega," pravi Uroš Slokar.

V petek se v dvorani Maribor začenja drugi zaporedni Pokal Adecco, na katerem se bodo tokrat s Slovenijo pomerile tri močne reprezentance.

Naša igra napreduje iz tedna v teden, smo vedno bolj uigrani in upamo na polno dvorano, ki košarkarje vedno ponese.
Memi Bečirović

Prvi dan se bo četa Memija Bečirovića pomerila z Novozelandci, še posebej znanimi po zanimivi "haki", drugi dan bodo v Mariboru gostovali nekdanji evropski prvaki Rusi, za konec pa bo na sporedu še obračun z lanskimi finalisti Srbi, s katerimi je Slovenija dvakrat zaigrala tudi na EP 2009.

"Vesel sem, da igramo v Mariboru, ki ga imam za svoje mesto, pa čeprav živim nekaj kilometrov stran. Verjamem, da bodo organizatorji tu speljali dober turnir ter da bo v dvorani Tabor dobro vzdušje. Tekmeci, s katerimi se bomo pomerili, bodo vsi zaigrali na svetovnem prvenstvu, kar pomeni, da gre za kakovostne ekipe. Naša igra napreduje iz tedna v teden, smo vedno bolj uigrani in upamo na polno dvorano, ki košarkarje vedno ponese," je na novinarski konferenci pred turnirjem povedal selektor Bečirović.

Turnir v dvorani Tabor je vedno pozitiven, tekmeci pa močni, kar v tem trenutku tudi potrebujemo. Forma se mora stopnjevati, mi pa moramo verjeti vase in drug v drugega.
Uroš Slokar

Poleg njega je na novinarski konferenci spregovoril tudi Uroš Slokar, ki pravi, da mu je všeč koncept selitev reprezentance po celotni državi: "Že nekaj let prihajamo v Maribor, kamor pridemo z veseljem, všeč pa mi je tudi, da se selimo po celi Sloveniji. Vesel sem, da se je v Ligo Telemach uvrstil tudi Maribor, kar je lahko za slovensko košarko le dobro, saj s tem ne pride do centralizacije. Turnir v dvorani Tabor je vedno pozitiven, tekmeci pa močni, kar v tem trenutku tudi potrebujemo. Forma se mora stopnjevati, mi pa moramo verjeti vase in drug v drugega."

Za tekme v Mariboru je na voljo še nekaj vstopnic. Tridnevna vstopnica stane 20 evrov in jo je možno kupiti le še v petek, sicer pa so cene dnevnih vstopnic v predprodaji osem evrov, na dan tekme pa deset evrov.

Spored turnirja:

Petek, ob 17.30:
Rusija - Srbija

Ob 20.00:
Slovenija - Nova Zelandija

Sobota, ob 17.30:
Srbija - Nova Zelandija

Ob 20.00:
Slovenija - Rusija

Nedelja, ob 17.00:
Nova Zelandija - Rusija

Ob 20:00:
Slovenija - Srbija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.