Šport > Košarka
20 ogledov

"Slovan spremeniti v tovarno igralcev"

Gašper Okorn s svojimi izbranci v domači dvorani še ni izgubil. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Gašper Okorn bo pri Geoplinu Slovanu zamenjal Mira Alilovića, ki se seli k Unionu Olimpiji, kjer bo pomočnik Jureta Zdovca. "Ostati želimo v vrhu slovenske košarke," napoveduje Okorn.
Slovenija, Latvija, Poljska, Litva
Okorn je kot članski trener kot že rečeno deloval pri Olimpiji, Loki kavi Škofja Loka, latvijski ekipi Ventspils in poljskemu Energa Czarni Slupsk. Kot pomočnik pa je delal pri litovski ekipi Lietuvos Rytas. Sedemintridesetletni trener je vodil še mlajše kategorije v Škofji Loki. Leta 2005 pa je bil tudi v strokovnem štabu mlade reprezentance.

Pri Geoplinu Slovanu niso dolgo objokovali odhoda Mira Alilovića k mestnemu tekmecu Unionu Olimpiji in v torek na njegovo mesto pripeljali Gašperja Okorna. Nekdanji trener zmajev je s plinarji sklenil dveletno sodelovanje. "Pogodbo smo podpisali za dve leti. Pogodba ima sicer neke klavzule, da lahko obe strani ob določenih situacijah vse skupaj prekinemo. Pretehtala je zelo konkretna ponudba Slovana, ter ujemanje moje in njihove vizije,“ je ob našem klicu sprva dejal Okorn in v nadaljevanju razkril cilje, ki jih želi uresničiti pri Slovanu: "Ostati želimo v vrhu slovenske košarke, izključno z mlado ekipo in poskušati Slovan spremeniti v tovarno igralcev. Tega se bomo lotili zelo konkretno, tudi za ceno kakšnega poraza. Večkrat sem že povedal, da me v Ljubljani zanima ali Union Olimpija ali klub z vizijo in Slovan jo vsekakor ima, saj ima v svojah vrstah kar nekaj biserov starih 17. oziroma 18. let. Njim se bo ponudila priložnost in seveda tudi ostalim, da poskušajo zapustiti Slovana.“ Okorn je nato spomnil na Gašperja Vidmarja, Emirja Preldžića in ostale, ki so svojo pot začeli na Kodeljevem. "To bomo poskušali nadaljevati in se izključno usmeriti le na to,“ je še dejal Okorn, ki se je dotaknil tudi mladinskega pogona kluba: "Z vodjo mladinskega pogoja Nejcem Višnikarjem sva se že vse praktično pogovorila. Trije ali štirje bodo sicer že v letonji sezoni morali 'zaplavati' v prvo ekipo. Tudi zadaj je nekaj zanimivih igralcev. Ozrl pa se bomo tudi okrog in poskušali privabiti perspektivne igralce iz Slovenije in tudi širše.

Ostati želimo v vrhu slovenske košarke, izključno z mlado ekipo in poskušati Slovan spremeniti v tovarno igralcev. Tega se bomo lotili zelo konkretno, tudi za ceno kakšnega poraza. Večkrat sem že povedal, da me v Ljubljani zanima ali Union Olimpija ali klub z vizijo in Slovan jo vsekakor ima.
Gašper Okorn

Trenutno je najbolj "vroča roba“ Slovana Zoran Dragić, ki je bil vse do zadnjega v igri za nastop na svetovnem prvenstvu v Turčiji. V zadnjih dneh se je mlajšega brata Gorana Dragića največkrat omenjalo v povezavi z Union Olimpijo: "Kot trener povsem razumem, da je pravilno, da igralec, ki je prerasel nek okvir naredi korak naprej v pravem trenutku. To je izredno pomembna stvar. Moje stališče je tako, da Zorana Dragića za vsako ceno ne želimo držati na Slovanu. Smo pripravljeni in odprti za pogovore. Je pa potrebno spoštovati Slovan, da se ne dogaja kot v preteklosti, da igralec lahko kar gre in Slovan nima nič od tega. Mene kot trenerja višina odškodnine in način izplačevanja ne zanima. Želim poudariti, da on je član Geoplin Slovana in da je v interesu Slovana, da če on odide, da mi nekaj od tega imamo. Jaz pa razumem, da bi pri njemu lahko to sprožilo nezadovoljstvo, ampak to je profesionalizem in upam, da se bo našla prava rešitev in bomo vsi zadovoljni,“ je o odhodu mlajšega Dragića iz Slovana dejal Gašper Okorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.