Šport > Košarka
2594 ogledov

Vragolije Luke v prvem polčasu, Slovenci do visoke prednosti

Vlatko Čančar Epa
Slovenska košarkarska reprezentanca se v drugem krogu skupine B v nemškem Kölnu pravkar meri z reprezentanco Madžarske. Mojtim je v vlogi izrazitega favorita, a dejstvo je, da na Eurobasketu lahkih tekem ni. Prvi polčas je Slovenija dobila s 54:33.

Slovenija je v tekmo v Kölnu pred očmi Lukovega klubskega trenerja Jasona Kidda vstopila fenomenalno. Hitro je povedla z 8:0, nato še s 13:2, tako da je selektor Madžarske moral hitro reagirati z minuto odmora. Prav ob zabijanju Vlatka Čančarja za 13:2 je za vragolijo poskrbel Luka Dončić, ki je v protinapad krenil tako, da je žogo odbil med nogami enega od nasprotnikov, nato pa fantastično podal za alley-oop zabijanje Čančarja.

Slovenija je nato povedla celo z neverjetnimi 16 točkami prednosti (18:2), a so se uspeli Madžari nato približati na 11:18, potem ko je dve trojki zadel nekdanji član ljubljanske Cedevite Olimpije Mikael Hopkins. Sledil je odličen odgovor Slovenije, ki je z lepo kolektivno predstavo prvo četrtino dobila z rezultatom 29:16. V prvi četrtini je bil zelo razpoložen Jaka Blažič, ki je vpisal 9 točk (tri trojke). 

Slovenija je tudi drugo četrtino začela odlično, znova je povedla s 16 točkami razlike (36:20), ko je trojko zadel Klemen Prepelič. A varovanci selektorja Aleksandra Sekuliča se niso zaustavili, kmalu, natančeneje v 15. minuti tekme so povedli že z 41:22. Prvič so Slovenci povedli za več kot 20 točk po polaganju Blažiča za 45:24. Slovenija je na daljši odmor med polčasoma odšla s prednostjo 21 točk (54:33). V drugi četrtini se je razigral Luka Dončić, ki je bil skupaj z Blažičem z 11 točkami najboljši strelec prvega polčasa.

Kaj se je dogajalo v drugem polčasu, si lahko preberete tukaj. 

Eurobasket 2022 Dončić prvi strelec Šport Slovenci zmleli Madžarsko, Lukove vragolije obkrožile svet

Madžari že zagrenili življenje Slovencev

Drugi tekmec na letošnejm prvenstvu, tj. Madžarska, še zdaleč ni tako renomiran kot Litva, ki je v prvem krogu pokleknila s 85:92, vseeno pa je strokovni štab slovenske reprezentance pred tekmo opozaril, da je treba spoštovati vsako ekipo in biti maksimalno zbran.

Slovenija in Madžarska sta se doslej srečali trinajstkrat, desetkrat so slavili slovenski košarkarji, Madžarska pa je edino zmago na uradnih tekmah dosegla tik pred pandemijo 2020, ko je v kvalifikacijah prav za ta Eurobasket v Sombotelu slavila s 77:75.

Eurobasket 2022, skupina B, drugi krog, Köln, 20.30:

Slovenija - Madžarska 54:33*

Izid po drugi četrtini

Kaj se je dogajalo v drugem polčasu, si lahko preberete tukaj. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.