Šport > Košarka
23 ogledov

Slovenci na domačem EP v skupini s prvaki

Jaka Klobucar Nino Verdnik
Slovenija bo od 12. do 22. julija prihodnje leto gostila košarkarsko evropsko prvenstvo do 20 let, naši košarkarski upi pa bodo v prvem delu tekmovanja igrali v skupini D, kjer so še svetovni prvaki do 19 let Litovci ter Italijani in Švedi.

Slovenija se bo najprej pomerila z Italijo (12. julij), nato s Švedsko (13. julij) in Litvo (14. junij). Tri najboljše reprezentance iz vsake skupine se bodo uvrstile v drugi del tekmovanja, zadnja iz vsake skupine pa bo igrala v skupini za razvrstitev od 13. do 16. mesta. Zaradi razširitve števila ekip v letu 2013 naslednje leto ne bo izpadla nobena reprezentanca. Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale.

Prizorišča zaključnega turnirja za zdaj še niso znana. Na turnirju bodo imeli pravico nastopa košarkarji, ki so rojeni po 1. januarju 1992, kar pomeni, da bo Slovenijo lahko zastopalo tudi osem reprezentantov, ki so si izkušnje nabirali že na letošnjem prvenstvu v Bilbau, kjer je Slovenija osvojila 11. mesto.

Dogodek bo za Slovenijo izjemno pomemben tudi zaradi dejstva, da gre za testno tekmovanje pred evropskim prvenstvom članov, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 predvidoma na Jesenicah in Ptuju ter v Kopru, Novem mestu in Ljubljani.

Skupine evropskega prvenstva do 20 let v Sloveniji:

Skupina A: Francija, Srbija, Črna Gora in Nemčija;
Skupina B: Grčija, Rusija, Estonija in Ukrajina;
Skupina C: Turčija, Latvija, Gruzija in Španija;
Skupina D: Slovenija Litva, Švedska in Italija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.