Šport > Košarka
7 ogledov

Slovenci se ne pritožujejo

prostovljka Igor Kovačič
Vsaka reprezentanca na evropskem prvenstvu ima domačega atašeja, ki izbrani vrsti pomaga pri vseh malenkostih. Da se slovenski košarkarji in strokovni štab ne obremenjujejo z nepotrebnimi rečmi, skrbi Ieva Čepononytė.

Kaj nam lahko poveste o slovenskih reprezentantih? So zelo zahtevni?
Ne, sploh ne. Vsi so zelo prijazni in vljudni. Vsakič te pozdravijo, ti zaželijo dobro jutro, dober tek in podobno. Govorijo zelo hitro. To je edina težava. Res niso zahtevni. So zelo prijazni, zato sem izjemno vesela, da sem dobila prav Slovenijo.

Torej bo EP osvojila Litva, Slovenija pa bo druga?
Da. To bi bilo res lepo zame. Sicer pa resnično pričakujem, da se bo Slovenija prebila vsaj do odločilnih dvobojev v Kaunasu, saj izjemno trdo delajo na treningih. Brez dvoma bodo Slovenci zaigrali vsaj v četrtfinalu.

Ste utrujeni, ko se konča dan?
Seveda. Saj vstajaš zelo, zelo zgodaj zjutraj, delo pa se konča po polnoči. A je vredno, saj vidim, da so zadovoljni, ko dobijo vse, kar potrebujejo. Ni težko. Ne vem, kako je v ostalih reprezentancah, a tu se nihče ne pritožuje. Vsaj ne na glas (smeh).

Kdo vam delo najbolj oteži?
(smeh) Verjetno vaš predstavnik za medije Anže Blažič. Velikokrat me pošilja okoli, po raznoraznih opravkih. On mi da največ dela, a ni tako grozno. Včasih je opravek malce težji, a še nihče ni zahteval, da bi naredili kaj neizvedljivega.

Imate kakšno smešno anekdoto za nas?
Ne morem se spomniti. Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in Anže se vedno poskušata naučiti nekaj litovskih besed. Na primer danty krapštukas – zobotrebec (smeh).

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 19:38 08.september 2011.

    Daaaajmo, Slovenci... Premagajmo Grke! ;) Napovej točen izzid tekme in si prisluži 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!