Šport > Košarka
21 ogledov

Slovenci vrnili Makedoncem

Lakovic Žurnal24 main
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je na drugi zaporedni tekmi proti Makedoncem na Ptuju zmagala s 95:68. Najboljši strelec varovancev Memija Bečirovića je bil Boštjan Nachbar s 13 točkami.

Za zaprtimi vrati so Slovenci spet dobro metali za dve točki, uspešnejši kot včeraj pa so bili tudi pri metih za tri točke. Da bo tekma povsem drugačna kot v sredo, je pokazala že prva četrtina, ki so jo Bečirovićevi izbranci dobili za 11 točk, še bolj prepričljivi pa so bili v drugih desetih minutah, ko so tekmece ugnali kar z 28:11. Prednost je bila tako že do polčasa tako velika, da se Makedonci niso več mogli vrniti v igro.

"Na dopoldanskem treningu smo popravljali napake s prve tekme in na drugi se je poznalo, da smo jih dobro popravili, saj smo z lahkoto slavili zmago. Z vsemi košarkarji sem zelo zadovoljen, saj je dan za dnem opazen napredek, in želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje," je po tekmi za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije povedal selektor Memi Bečirović, ki je danes dal priložnost tudi Sandiju Čebularju, Dinu Muriču in Mateju Krušiču, ki so izpustili včerajšnji obračun.

Po dveh prijateljskih tekmah na Ptuju bo Slovenija odpotovala na Kitajsko, kjer jo čakajo štiri nove tekme. Na dolgo in naporno pot ne bodo potovali Jaka Lakovič, Boštjan Nachbar, Beno Udrih in Goran Jagodnik, selekciji pa se bo pridružil Goran Dragić, ki se samostojno pripravlja v ZDA.

Ptuj, prijateljska tekma:

Slovenija : Makedonija 95:68 (32:21, 59:32, 83:52)
Nachbar 13, Klobučar 12, Slokar 11; Antić 17, Gečevski 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.