Šport > Košarka
9 ogledov

Slovenija bo na EP močna

Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Aleksandar Ćapin kariero po poškodbi nadaljuje v ruskem Rostovu. Nekdanji košarkar novomeške Krke bo po koncu sezone spet prost igralec.
 
 

Nisem več mlad igralec in imam določeno ceno.

Aleksandar Ćapin

 
Srbski organizator igre Aleksandar Ćapin , ki je na uradnih tekmah osemkrat oblekel tudi dres slovenske reprezentance, bo zdaj igral v Rostovu. Nekdanji košarkar novomeške Krke se vrača po poškodbi kolka, po koncu sezone pa bo spet prost igralec.

Pred dnevi ste podpisali pogodbo z Rostovom, imeli pa ste tudi ponudbo poljskega Prokoma. Zakaj ste se odločili za rusko moštvo?
Ruska ponudba je bila konkretnejša. Moštvo je tudi zelo dobro, vodi pa ga odličen trener. Tudi ruska liga je precej močnejša od poljske. Tudi o Prokomu sem resno razmišljal, saj se mi je tako ponujala priložnost za igranje v Evroligi, vendar sta me v drugačno odločitev prepričala boljša ponudba in boljše moštvo. Podpisal sem do konca sezone.


Aleksandar Ćapin pravi, da se bo odzval na novo reprezentančno povabilo. © Saša Despot

 
Sezono ste začeli v ukrajinskem Azovmašu. Vam ta klub še dolguje denar?
Da. Klub mi je nehal plačevati in mi že dalj časa dolguje denar. Vsa stvar je zdaj na sodišču. Vse skupaj se vleče že nekaj mesecev in upam, da se bo ta reč kmalu končala.

Po koncu sezone boste spet prost igralec. Že v preteklosti ste bili kandidat za Union Olimpijo. Je vaš prihod v Ljubljano mogoč?
Po koncu sezone bom verjetno spet iskal klub. Če bo Union Olimpija dovolj konkretna v svoji ponudbi, sem se z vodilnimi možmi v Ljubljani vsekakor pripravljen pogovoriti.

Kakšna bi bila vaša cena? Si vas Olimpija lahko privošči?
Poglejte. Zagotovo nisem več mlad igralec in imam določeno ceno tako kot vsi ostali igralci. Ta je odvisna od igranja v prejšnji sezoni in še od marsičesa drugega. Če bo dobra ponudba, potem bi se z veseljem vrnil v Slovenijo.

Kako je zdaj z vašim kolkom? Če se ne motim, ste si sami plačali zdravljenje v Belgiji ...
Sem. Nisem se želel zdraviti v Ukrajini, ker nimajo dovolj dobrih zdravnikov za takšno poškodbo, kot sem jo imel jaz. Pravzaprav večina držav nima tako sposobnih strokovnjakov. Iskal sem najboljšo možno kliniko in našel sem jo v Belgiji. Hvala bogu, da sem zdaj zdrav in lahko igram košarko do konca sezone.

 
 

Če bo Union Olimpija dovolj konkretna v svoji ponudbi, sem se pripravljen pogovoriti.

Aleksandar Ćapin

 
Slišal sem, da ste za operacijo in rehabilitacijo plačali 30.000 evrov ...
O tem ne bi rad govoril.

Omenjali ste Prokom in Evroligo. Kdo je po vašem mnenju favorit tekmovanja?
Prvi favorit je vsekakor CSKA. Menim, da bodo prav na zaključnem turnirju v najboljši formi. Ne bi pa bil presenečen, če bi zmagal Panathinaikos ali Maccabi.

Pri CSKA igrata tudi vaša soigralca iz reprezentance Erazem Lorbek in Matjaž Smodiš. Si želite barve Slovenije zastopati tudi na septembrskem evropskem prvenstvu?
Seveda. Tako kot vedno do zdaj sem na razpolago selektorju in reprezentanci. Tako bo ostalo tudi naprej. Na Košarkarski zvezi Slovenije so bili vselej zelo korektni do mene in tudi jaz do njih. Do zdaj je bilo sodelovanje odlično. Če bom vpoklican, se bom vsekakor odzval. Če do tega ne bo prišlo, bom spoštoval tudi takšno odločitev. Slovenija bo na tem EP zelo močna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.