Šport > Košarka
5 ogledov

Slovenija bo prva ali druga

Markoišvili Monja EPA
Nekdanji član Union Olimpije Manučar Markoišvili se je izkazal na včerajšnjem dvoboju proti Rusiji, ki jo je ta dobila s 65:58. Gruzijec je bil prvi strelec svoje izbrane vrste z 21 točkami. Naslednji tekmec Gruzije bo Slovenija.

"Verjamem, da bo v naslednji krog napredovala tudi Gruzija. To je za nas tudi dobro, saj bomo v tem primeru v drugi del že prinesli točke. Gruzija je zelo dobra ekipa, z dobrim trenerjem. Pachulia je izjemen igralec. Nanj gredo vse žoge. Tudi Markoišvili je odličen košarkar. Oba sta zelo dobraa v napadu," je nekdanjega zmaja pohvalil tudi sloviti selektor Rusije David Blatt.

Manj zadovoljen je bil z obračunom proti Rusiji Manučar Markoišvili: "Prvi dan sem proti Belgiji odigral nekoliko slabše, a smo zmagali, proti Rusiji sem bil boljši, vendar smo izgubili. To, da sem bil prvi strelec dvoboja mi ne pomeni nič, saj smo bili poraženi. Ekipi nisem pomagal do zmage."
In kaj meni član italijanskega Cantuja o naslednjem tekmecu? "Slovenijo sem do zdaj gledal le kakšnih deset minut. Gre za zelo pametno ekipo. Slovenija in Rusija bosta v skupini D odločali o prvem mestu. Nekaj igralcev, ki so v slovenski izbrani vrsti poznam in lepo jih je ponovno videti. Imam kar nekaj prijateljev, zato vedno navijam za Slovenijo in ji na tekmovanjih želim srečo."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:31 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...