Šport > Košarka
14 ogledov

Slovenija bo tretja

Dušan Šešok je na čelu KZS od leta 1996. Žurnal24 main
"To je pod vsako ravnjo," je odnos organizatorjev in FIBA do Slovenije na tem EP okrcal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok. Že 11 let na krovu KZS in na svojem sedmem EP. Slovenija lahko osvoji kolajno.
Kakšna so pričakovanja v slovenski reprezentanci pred tekmo z Grčijo?
Mi smo ohlajeni, zavedamo se, da smo do zdaj igrali izjemno. Tudi sami tega nismo pričakovali, vendar pa to ne bo pomenilo veliko, če v četrtfinalu ne premagamo Grčije. To bo za nas zgodovinska tekma, saj je v igri polfinale, tam pa je nato mogoče vse. Če bi mi kdo pred prvenstvom dejal, da bomo sedmi, bi bil s tem rezultatom zadovoljen, danes vsi gledamo višje. Smo optimistični, igramo najboljšo obrambo na prvenstvu, v napadu pa smo vse bolj sproščeni.

Imam občutek, da nas imajo organizatorji in FIBA kljub vsem uspehom, na igrišču in ob njem, še vedno za drugorazredno reprezentanco. Razmišljam v pravi smeri?
Prav imate. To je pod vsako ravnjo. Na eni strani imamo visok status, na vsakem koraku nam delijo priznanja za uspešno delo na vseh področjih, na drugi pa so negativne malenkosti, ki sploh niso malenkosti. Slovenski navijač ne more kupiti slovenske majice in šala, kar je lahko storil tako na Japonskem kot v Beogradu, kjer smo bili šesti. Kot kaže, vseeno nismo dovolj zanimivi zanje. To je primitiven način funkcioniranja, napaka organizatorjev in FIBA, vendar pa se s tem nihče ne obremenjuje.

 

Kaj pa sama organizacija prvenstva – novinarji o njej ne pišemo hvalnic. Kaj pa menite vi?
Je in ni dobra. Kakšnih večjih napak sicer ni. Začne pa se pri drobnarijah. Hrana za igralce v hotelu je vsak dan identična, tudi VIP-prostor v dvoranah je na vsaki vaški tekmi v Sloveniji bolje organiziran. Veliko je improvizacije, vendar mi nekako plujemo. Bila so že boljša, pa tudi slabša prvenstva. To je moje sedmo EP, glede na to, da so Španci svetovni prvaki, pa sem pričakoval malce več.

Česa se pred današnjo tekmo najbolj bojite?
Sojenja! Bojim se, da se bodo zaradi Grčije v FIBA odločili, da morajo iti naprej oni in bodo tako kot proti Franciji naredili vse, da nas ustavijo. Mi smo Grkom blizu, vendar lahko samo ob korektnem sojenju to tekmo tudi dobimo. Kar se je dogajalo proti Franciji, je bila sramota za FIBA. Vendar se oni s tem ne obremenjujejo. Zanje je pomembno le, da bodo v polfinalu največje države z največ denarja. Žal.

Sliši se zelo resignirano, pa vseeno – Slovenija bo na tem prvenstvu prva, druga …?
Tretja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.