Šport > Košarka
24 ogledov

Slovenija dobila EP 2013!

1/33
Žurnal24 main
Slovenija bo leta 2013 gostila evropsko prvenstvo, je v nedeljo v Münchnu odločila Fiba Europe! Slovensko kandidaturo je potrdilo vseh 22 delegatov, ki so bili prisotni na glasovanju.
V veliko veselje in čast mi je, da bo evropsko prvenstvo 2013 v Sloveniji. Glede na vašo voljo, zagnanost naroda in slovenske vlade, izjemnih navijačev in dejstva, da je košarka pri vas zelo priljubljena, sem prepričan, da boste pripravili najboljše evropsko prvenstvo doslej.
Nar Zanolin

Slovenskim košarkarskim delavcem in navdušencem se je izpolnila velika želja: Slovenija bo leta 2013 gostila evropsko prvenstvo. Neuradno je bilo to jasno že nekaj časa, uradno pa danes od 12.30 ure dalje, ko je slovensko kandidaturo potrdilo vseh 22 delegatov (skupno jih je 25, toda 3 delegatov ni bilo), ki so bili prisotni na glasovanju. Za uspešno glasovanje je "kriva" tudi odlična predstavitev Košarkarske zveze Slovenije, ki je navdušila vse delegate, kar je potrdil tudi generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin.

"Gre za velik dogodek. Po moji oceni je to največji dogodek, ki ga je Slovenija zmožna izpeljati v naslednjih desetletjih. Tudi za nazaj enako velja. Od leta 1970 nismo imeli takšnega dogodka. Če ga bomo imeli vsakih 40 let, bo generacija naših vnukov na potezi, da pripravi nekaj podobnega," je po podpisu pogodbe dejal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Ta je še dodal: "Vsa Slovenija bo pomagala pri organizaciji tega dogodka. Poleg športnikov, novinarjev bo sodelovala vsa javnost, gospodarstvo, turizem ... Prepričan sem, da bo vsak Slovenec ponosen na to prvenstvo še nekaj let po koncu dogodka."

"Dobili smo dogodek, o katerem smo sanjali veliko let. Z dvorano v Stožicah smo dobili tudi ustrezne pogoje za izvedbo EP. Prepričan sem, da si Slovenija ta dogodek zasluži. Verjamem, da bomo to prvenstvo znali izkoristiti. Pripravljeno bo na najvišjem možnem nivoju, gledalci, igralci in vsi, ki bodo priča temu dogodku, bodo lahko uživali, v naslednjih letih pa bomo lahko vsi pobirali sadove tega dela," pa je menil predsednik KZS Roman Volčič.

Med najbolj veselimi je bil po odločitvi generalni sekretar KZS Iztok Rems. "Verjetno ste vsi slišali njegov zmagovalni krik. Še pred podpisom pogodbe ste zato lahko vedeli rezultat," se je na ta račun pošalil generalni sekretar Fibe Europe Nar Zanolin, Rems pa je povedal: "Pred petimi leti smo začeli sanjati, pred dvema smo se odločil, pred enim pa smo vso reč objavili. Danes smo evropsko prvenstvo dobili. Vsak komentar je nepotreben."

Tudi predsednik Fibe Europe Islandec Olafur Rafnsson je bil po izboru zadovoljen: "Prišlo je do soglasne odločitve. To veliko pove. V tem letu sem že trikrat obiskal vašo državo, imam rad ljudi in deželo, predvsem pa občudujem košarko, ki jo znate proizvesti. Sem največji navijač vaših navijačev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.