Šport > Košarka
10 ogledov

Slovenija gre naprej

Slovenija je z izkušenim Matjažem Smodišem zelo močna. Žurnal24 main
Po spektakularnem preboju v drugi del EP brez poraza na dvobojih z Italijo, Poljsko in Francijo je slovenska reprezentanca skupaj s Francozi in Italijani s čarterskim letalom poletela v Madrid. Bujenje šele ob 13. uri.

Slovenski košarkarji so se iz Alicanteja odpravili v četrtek nekaj čez eno uro  zjutraj. Pot je trajala tako rekoč v nedogled. Zaradi izjemno slabe organizacije so v hotel Melia v španski prestolnici izjemno utrujeni prispeli šele ob 4.30. Na madridskem letališču je slovenska delegacija skupaj z Italijani in Francozi na prtljago čakala več kot pol ure in to v trenutku, ko je bil to letalo na letališču edino.

Oh, ta organizacija!
Zatem je organizatorjem v avtobusih zmanjkalo prostora za prtljago, čakanje na dodatne kombije pa se je zavleklo še za dodatnih 20 minut. A to še zdaleč ni bilo vse. Avtobusi s tremi moštvi so se od letališča do hotela na obvoznici namreč kljub precej višjim omejitvam ves čas marljivo držali vožnje s 50 kilometri na uro. No, za konec pa so v hotelu pozabili kar na dva člana naše delegacije, ki sta tako sobo dobila šele po daljših pogajanjih.

V četrtek zvečer prvi trening

Kljub temu vzdušje v slovenski ekipi ostaja izjemno, selektor Aleš Pipan pa se je zaradi naporne poti odločil, da za igralce bujenje uredi šele ob 13. uri. Zatem jih čaka kosilo, še nekaj odmora, zvečer pa ob 20. uri prvi trening v eni od madridskih dvoran (a ne v Telefonica Areni Madrid, v kateri bodo naši v soboto ob 21.30 odigrali prvo tekmo drugega dela proti Turkom).

Rašo Nesterovič je najboljši skakalec naše reprezentance. © AFP

 
Priložnost za maščevanje
V ponedeljek ob 21.30 bo njihov nasprotnik Nemčija, v sredo ob 16.30 pa Litva. Z vsemi reprezentancami ima Slovenija neporavnane račune. Turki so nas izločili v osmini finala svetovnega prvenstva, Nemci v četrtfinalu evropskega prvenstva, Litva pa je za Slovenijo že tradicionalno najbolj neugoden nasprotnik. V četrtfinale izmed šestih ekip v skupini F napredujejo štiri. Slovenija ima izvrstno izhodišče, saj je poleg Litve v drugi del edina prenesla štiri točke. Četrtfinale je res na dosegu roke ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.