Šport > Košarka
11 ogledov

Slovenija jezo stresla na Kanado

Primoz Primo%C5%BE Brezec Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca je na pokalu Akropolis premagala Kanado s 86:71. "Nekaj težav smo imeli le v finišu dvoboja, ko so Kanadčani uporabili consko obrambo," pravi Bečirović.
Slovenija je v pripravljalnem obdobju premagala Makedonijo, Iran, Kitajsko, Avstralijo, Rusijo in Kanado, izgubila po dvakrat s Srbijo in Španijo, po enkrat pa z Makedonijo, Avstralijo, Litvo, Novo Zelandijo in Grčijo.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je od pripravljalnega turnirja v Atenah poslovila z zmago. S 86:71 je padla Kanada. "Odigrali smo dobro tekmo in vseh 40 minut kongtrolirali rezulatat. Nekaj težav smo imeli le v finišu dvoboja, ko so Kanadčani uporabili consko obrambo. Kljub vsemu sem zadovoljen s pristopom in igro ter dejstvom, da se vračajo posamezniki, ki so bili v rahli krizi, začenši z Jako Lakovičem in Samom Udrihom. Ob tem pa sem razočaran nad tem, da se je Primožu Brezcu pripetila neljuba poškodba nosu," je srečanje pospremil selektor Memi Bečirović.

Tekmo smo dobro začeli, agresivno v obrambi in tekmecu nismo pustili, da razvije met, ki je najmočnejše kandsko orožje. S to agresivno obrambo smo večji del tekme kontrolirali rezultat in srečanje mirno pripeljali do uspešnega konca.
Boštjan Nachbar

Slovenija je srečanje proti Kanadi, ki je bilo tudi zadnje v letošnjem pripravljalnem obdobju, začela izvrstno, saj je z odlično obrambo zlomila tekmeca. Čeprav so Kanadčani povedli s 4:0, se je rezultat takoj obrnil v korist varovancev  Memija Bečirovića, ki so po trojkah Uroša Slokarja in Jake Lakoviča povedli najprej z 8:4, po dveh zaporednih koših Primoža Brezca, ki je kasneje pri poskusu zabijanja dobil močan udarec v nos,  pa v 7. minuti z 12:8. Največja prednost je v prvem delu igre, natančneje v 19. minuti, znašala 12 točk (19:7).

V prvih minutah druge četrtine so se sicer Kanadčani nekoliko približali, a je slovenska zbranost ostala na mestu in razlika se nikoli ni spustila pod 6 točk. Še več, ta se je vztrajno povečevala, po petih zaporednih točkah Slokarja in drugi trojki Jake Lakoviča je spet znašala 10 (36:26), po zabijanju Boštjana Nachbarja v 19. minuti 12 (40:28), minuto kasneje pa po tretji trojki našega kapetana že 15 (43:28).

Varovanci selektorja Memija Bečirovića se v petek vračajo v Slovenijo, kjer bodo opravili zaključni del priprav. Zbrali se bodo v Kranjski Gori, tam opravili še nekaj treningov, 26. avgusta pa se bodo odpravili v Carigrad. Na SP bodo igrali v skupini B skupaj z ZDA, Hrvaško, Brazilijo, Iranom in Tunizijo, katera bo 28. avgusta tudi prvi tekmec.

Tudi v nadaljevanju smo lahko v dvorani OAKA, ki jo je obiskalo kakšnih 300 gledalcev, videli odlično igro zeleno-belih, ki so po zabijanju Brezca in Nachbarja ter košu Lakoviča spet vodili s 15 točkami. Razlika tu ni obstala, Lakovič je zadel svojo peto trojko, Samo Udrih je ukradel žogo ter jo položil v koš, kapetan pa je z enim zadetim prostim metom postavil izid tretje četrtine – 66:47.

Zadnja četrtina ni postregla z večjimi spremembami, saj so zeleno-beli razliko držali in v 34. minuti po zabijanju Mihe Zupana dosegli vrhunec z rezultatom 75:52 in razliko 23 točk. Vsi varovanci Memija Bečirovića, pri katerih je na dan tekme rojstni dan praznoval Jaka Klobučar, so se izkazali, najboljši strelec pa je bil kapetan Jaka Lakovič, ki je zbral 19 točk, od tega pet trojk.

Pokal Akropolis, 3. kolo:

Slovenija : Kanada 86:71 (66:47, 43:32, 21:14)
Lakovič 19 in 5 pod., Udrih 13, Nachbar 11, Slokar 10, Dragić 7 pod. ; Sheperd 13, Anthony 11

Grčija : Srbija 74:73*

*prekinjeno zaradi pretepa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.