Šport > Košarka
14 ogledov

Slovenija največ do polfinala

Savić, ki je športno pot končal pred petimi leti, ima v svoji zbirki tudi naslov Žurnal24 main
Danes 40-letni Zoran Savić je od leta 2005 športni direktor košarkarjev Barcelone. Z jugoslovansko reprezentanco je osvojil tri naslove evropskega prvaka. Ujeli smo ga po tekmi med Slovenijo in Turčijo.
Kaj pravite na bleščečo igro slovenske reprezentance na tem EP?
Mislim, da so zares dobra ekipa. Igrajo odlično in zato lahko pridejo zelo daleč. Nihče ni pričakoval, da bodo zmagovali kot po tekočem traku. Tudi mene so presenetili.

Kaj je tisto, kar jih dela drugačne? V čem izstopajo od drugih?
Čeprav so v povprečju mladi, pa so tisti starejši zelo izkušeni. Vse tekme so odigrali tako, kot je treba igrati na takšnih prvenstvih. So tudi zelo bojeviti, igrajo kot ekipa. Posamezniki se podrejajo kolektivu.

Bi pri teh posameznikih koga izpostavili?
Najboljši mož je prav gotovo Matjaž Smodiš. Matjaž je moj najljubši igralec na "štirki", dve leti sva bila skupaj v Bologni. On je igralec, od katerega ne smeš zahtevati, naj igra dobro na tistih manj pomembnih tekmah, ko pa bo šlo zares, bo Smodiš vedno najboljši. To pa je tudi najpomembnejše. Ob bok Smodiša bi postavil še Nesterovića in Lakoviča.

No, ravno Jaka Lakovič ima po mnenju mnogih še veliko rezerv. Je vas zadovoljil?
Dober je bil, ko je bilo to najbolj pomembno. Tu imam v mislih tisto trojko proti Italiji. Mislim, da bo odločilne tekme odigral na visoki ravni, saj je zelo izkušen igralec. Zame je eden izmed najboljših organizatorjev igre v Evropi.

Do kam lahko torej po vašem mnenju pride Slovenija?
V četrtfinalu nikoli ne veš. Lahko presenetijo, v to sem prepričan. Mislim, da je domet te reprezentance polfinale, kaj več pa bo zelo težko doseči.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.