Šport > Košarka
13 ogledov

Slovenija napada iz ozadja

Obradović: "To je katastrofa." (Foto: EPA) Žurnal24 main
Španija je izrazit favorit evropskega prvenstva, ki se v ponedeljek začne na Poljskem. To potrjuje tudi pogled na stavnice, kjer Pau Gasol in soigralci prepričljivo kotirajo najvišje.
 

Pošljite nam fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Bolje kot v Španiji
A tudi slovenski reprezentanci so stavnice bolj naklonjene kot pred prvenstvom v Španiji pred dvema letoma. Slovenska športna loterija je takrat četo selektorja Aleša Pipana v boju za prvaka uvrstila na šesto mesto s kvoto 20. Letos so Slovenci na isti stavnici na četrtem mestu. Če boste stavili, da bodo izbranci selektorja Jureta Zdovca postali evropski prvaki, boste za en vložen evro dobili dvanajst evrov. Ena od največjih svetovnih stavnic Bwin ima v ponudbi še višje kvote. Slovenci so tu uvrščeni na šesto mesto, kvota za naslov evropskih prvakov pa je 18. Mesto pred nami so Hrvati (kvota 15), mesto za nami pa Srbi (21).

Matej Avanzo ni hotel zaupati kakšne premije bo KZS v primeru uspeha izplačala igralcem. © Saša Despot

 
Na KZS molčijo
Zdovc in njegovi fantje bodo v primeru uspeha tudi primerno nagrajeni. Ministrstvo za šolstvo in šport ( MŠŠ ) ima v pravilniku zapisano, da članska reprezentanca, ki se na EP uvrsti v finale, dobi 24.600 evrov nagrade; če se uvrsti na tretje ali pa četrto mesto, pa 16.400 evrov. Premije za uspešne nastope bo dodala še Košarkarska zveza Slovenije ( KZS ). Koliko, pa vodilni ne želijo povedati. "Ne bom povedal številke, ker ta ni pomembna. Igralci letos niso niti enkrat vprašali, ali nagrada sploh je. Mi smo tu, da naredimo rezultat," je dejal vodja članskih reprezentanc Matej Avanzo .

 Predsednik KZS Dušan Šešok se na naše klice ni odzival. Izvedeli pa smo, da so premije predvidene za vsako mesto, ki pelje na svetovno prvenstvo v Turčijo prihodnje leto in da vsi igralci med sezono zaslužijo višje zneske. Spomnimo, na SP vodi prvih šest mest na EP, lahko se zgodi, da tudi sedmo, če bodo Turki uvrščeni med najboljših šest.

 
 

Eno reprezentanco vidim kot absolutnega favorita, to je Španija. Vse druge imajo enake možnosti.

Željko Obradović

 
Daleč najtežja skupina
Prvenstvo bo z velikim zanimanjem spremljal tudi eden od najboljših evropskih trenerjev vseh časov, Srb Željko Obradović . "Eno reprezentanco vidim kot absolutnega favorita, to je Španija. Vse druge imajo enake možnosti. Vsakdo lahko premaga vsakogar. Glavni favorit pa je Španija," je za Žurnal24 dejal Obradović, ki slovensko skupino C vidi kot najmočnejšo: "Španija, Srbija, vi in Velika Britanija, to je daleč najtežja skupina. Tiste ekipe, ki se bodo uvrstile naprej, bodo imele lepe možnosti v nadaljevanju prvenstva." In kaj sloviti trener Panathinaikosa meni o slovenski reprezentanci? "Na EP je vse odvisno od ene tekme. Najprej je treba priti skozi skupino, nato se uvrstiti v četrtfinale. To je najpomembnejša tekma. Vse je mogoče, čisto vse. Slovenija ima kakovost in zato lahko osvoji kolajno."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.