Šport > Košarka
7 ogledov

Slovenija ne bo kandidarala za EP

eurobasket 2015 Saša Despot
Kljub napovedim, da se bo Košarkarska zveza Slovenije prijavila za organizacijo ene izmed skupin evropskega prvenstva 2017, se zveza za ta korak po prejetju pogojev za kandidaturo, ni odločila.
"Po uspešni organizaciji EuroBasketa 2013, ki je slovenski košarki, mestom in državi prinesel veliko pozitivnih učinkov in spremembi formata evropskih prvenstev, se je Košarkarska zveza Slovenije nagibala k odločitvi za kandidaturo za organizacijo ene izmed skupin EP 2017 v ljubljanskih Stožicah," so zapisali pri krovni organizaciji slovenske košarke.
 

KZS je po pravilih FIBA do 30. junija oddal neobvezujočo pismo namere brez finančnih zahtev, 1. oktobra pa je od mednarodne košarkarske zveze prejela pogoje za kandidaturo ter rok za oddajo prijave, ki je postavljen na 2. november.

"Po tehtnem premisleku se je vodstvo KZS odločilo, da za organizacijo ene izmed skupin na EP 2017 ne kandidira, saj stroški prijave znašajo skoraj 2 milijona evrov, vključno z 20.000 evri nepovratnih sredstev. Gre zgolj za znesek t.i. kotizacije in je brez organizacijskih stroškov, ki bi ob morebitni pridobitvi nastali, glede na nove pogoje pa so ti lahko precej višji, kot so bili v letu 2013, zato se bo zveza raje usmerila v druge veje razvoja košarke v Sloveniji," so svojo odločitev obrazložili pri KZS.

Vodstvo KZS se jsestalo tudi z županom Ljubljane Zoranom Jankovićem, ki je pokazal velik interes in bil pripravljen nuditi vso podporo, a izrazil resen dvom, da bi MOL zmogel sofinancirati tako velik finančni zalogaj.

"Košarkarska zveza Slovenije je pripravljena evropsko prvenstvo ob milejših pogojih organizirati v eni izmed naslednjih izvedb, mednarodni košarkarski organizaciji pa je zaradi velikih izkušenj z organizacijo ter odlično infrastrukturo, ki jo ima Ljubljana, v primeru težav katere izmed izbranih gostiteljic, pripravljena pomagati tudi v zadnjem hipu," so zaključili pri KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.