Šport > Košarka
31 ogledov

Slovenke zmagale za plus 26

Boris Zrinski je uspešno krmaril slovensko barko do zmage. (Foto: KZS/Aljaž Močn Žurnal24 main
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na zadnji tekmi kvalifikacij za EP v diviziji B premagala Norveško s 75:49. Z 19 točkami je bila pri domačih najučinkovitejša Eva Komplet.

Po izenačenih uvodnih desetih minutah so Slovenke prevzele pobudo na začetku druge četrtine, ko so se na krilih Eve Komplet povzpele do desetih točk naskoka (22:12). Gostujoča zasedba s severa Evrope je znova nevarno zapretila ob koncu 23. minute. Tedaj je Sigrid Skorpen zadela za 39:34, nato pa so domače prestavile v višjo prestavo in začele iz minute v minuto poviševati prednost, ki se je na koncu zaustavila pri 26 točkah. V dresu Slovenije je bila z 19 točkami znova najuspešnejša Kompletova, 12 točk pa je dodala Tina Trebec. Priložnost v reprezentanci so, z izjemo poškodovane Maje Erkić, dobile vse košarkarice. Svoje prve točke v dresu z državnim grbom so tako dosegle Nataša Vene (2 točki), Urša Čuk (3) ter Anja Klavžar (2). Na drugi strani je bila z 12 točkami najbolj razpoložena Tori Halvorsen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.