Šport > Košarka
19 ogledov

Slovenska naveza že deluje

beno udrih Profimedias
Slovenska košarkarja, Goran Dragić in Beno Udrih, sta v noči na petek prvič skupaj zaigrala v dresu Miami Heat in vročici pomagala do tesne zmage nad Utah Jazz (92:91).

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na petek premagala Utah Jazz z 92:91. Goran Dragić je v 35 minutah za Miami dosegel 14 točk, štiri podaje in tri skoke, Beno Udrih je odigral 17 minut, dosegel dve točki, tri skoke in podajo. Prvi strelec Miamija je bil s 25 točkami Chris Bosh.

goran dragic miami heat | Avtor: Profimedias Profimedias
S 17 točkami pri vročici se je izkazal Tyler Johnson, ki je po odhodu Maria Chalmersa v Memphis dobil vidnejšo vlogo; zadel je tudi dva pomembna koša v končnici tekme. Miami je zmagal tretjič po vrsti in z odliko odprl serijo sedmih tekem pred domačimi gledalci.

"Tyler je izjemen. Zna igrati. Dobro trenira, vsak dan gara, dela na slabostih, tekmuje. Začel je na dnu in se prebil do te pomembne vloge, ki jo dobiva," je o Johnsonu dejal Bosh.

Pri Utahu je Derrick Favors 25 točkam dodal še 12 skokov in sedem blokad, Gordon Hayward je dosegel 24 točk in 11 skokov, 24 jih je dal tudi Alec Burks.

Sicer pa se je vročica predstavila brez prvega zvezdnika Dwyana Wada, ki je zaprosil za proste dni zaradi družinskih težav - njegovega sina Ziona so še zaradi neznanega vzroka odpeljali v bolnišnico. Igral ni niti njegov namestnik na mestu organizatorja Gerald Green, ki je še vedno kaznovan.

Bojevniki do novega rekorda

Brez poraza na prvih desetih tekmah so še naprej prvaki iz Golden Stata. S 129:116 so bojevniki premagali volkove iz Minnesote, niz podaljšali še za eno zmago, z 10-0 pa so postavili rekord franšize. Znova je bil izjemen Stephen Curry, ki se je ustavil pri 46 točkah, 21 jih je dal že v prvi četrtini. Levji delež pri zmagi Golden Stata je prispeval Draymond Green, ki je 23 točkah dodal 12 podaj in osem skokov, vse v obrambi. Pri Minnesoti je bil strelsko najbolj razpoložen Andrew Wiggins z 19 točkami, sicer pa je kar sedem igralcev končalo pri dvomestnem številu točk.

V tretji tekmi večera je Phoenix premagal Los Angeles Clippers s 118:104. Pri soncih se je s 37 točkami izkazal Brandon Knight, 26 jih je dal Eric Bledsoe, ki je v statistiko vpisal še deset skokov in devet podaj.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Utah Jazz 92:91
Dragić 35 minut, 14 točk, 4 podaje, 3 skoki; Udrih 17 minut, 2 točki, 3 skoki, podaja za Miami

Minnesota Timberwolves : Golden State Warriors 116:129
Phoenix Suns : Los Angeles Clippers 118:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.