Šport > Košarka
30 ogledov

Slovenska reprezentanca bo dobila B ekipo

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Zoran Goran Dragić Nachbar Saša Despot
Na decembrski seji izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so potrdili, da bo imela Slovenija prihodnje leto tudi člansko B-reprezentanco, katere glavna cilja bosta razvoj in dodatno selekcioniranje igralcev za izbrano vrsto A v prihodnje.

B-reprezentanca bo imela tudi svojega selektorja, Košarkarska zveza Slovenije pa je to nalogo zaupala Radu Trifunoviću. Ob tem so generalni sekretar zveze Iztok Rems, direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in vodja reprezentanc mlajših kategorij Mirko Jurjavčič so nadgradili odnose s kitajskimi partnerji in Košarkarsko zvezo Kitajske.

Posebni dogovor med zvezama bo štirim slovenskim reprezentancam omogočal priprave in turnirje v tretji največji državi na svetu. Ti turnirji za KZS ne bodo predstavljali nobenih dodatnih stroškov, košarkarjem pa bodo ponujene nove prepotrebne izkušnje. 

Slonela bo na igralcih letnika 1991-93

Košarkarska B-reprezentanca bo junija in julija 2014 poleg turnirja na Kitajskem najverjetneje opravila še nekaj pripravljalnih tekem doma. Natančen načrt in seznam igralcev bosta znana kasneje, je pa selektor Trifunović že napovedal kateri igralci bi se lahko znašli v njej.

"Članska B-reprezantanca bo naslednje leto slonela predvsem na igralcih, letnikov 1991, 1992 in 1993, ki so v zadnjih treh letih končali igranje za mlajše člane. Zagotovo bo v reprezentanci tudi kakšen starejši igralec, ki je vedno na vratih članske A-reprezentance. Namen B-ekipe je pridobiti kakšnega igralca za igranje v naši najboljši reprezentanci v bližnji prihodnosti."

Izvršni odbor je poleg Trifunovića potrdil še dva reprezentančna stratega in sicer glavna trenerja reprezentanc kadetov in mlajših članov, ki ju bosta tudi prihodnje leto vodila Dejan Čikić (do 16 let) in Damjan Novaković (do 20 let), so sporočili iz KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.