Šport > Košarka
17 ogledov

Slovenski košarkarji so (bodo) prvaki

Jaka Lakovič in Erazem Lorbek čakata nasprotnika v finalu španske lige. (Foto: R Žurnal24 main
Gašper Vidmar in Emir Preldžić ter Hasan Rizvić so s svojimi klubi osvojili državne naslove prvakov. Kopica Slovencev, ki je na seznamu selektorja Memija Bečirovića za SP, pa se še vedno poteguje za lovorike.

Prvak že tudi Rizvić
V Turčiji sta si jo sicer že priigrala Gašper Vidmar in Emir Preldžić, njun Fenerbahçe pa je v finalu s 4:2 v zmagah premagal Efes Pilsen, za katerega je igral Boštjan Nachbar. Na šesti finalni tekmi je Fener zmagal s 76:51. Vidmar je k zmagi prispeval osem točk in sedem skokov, Preldžić pa točko, štiri skoke in podajo. Boki je na drugi strani zbral osem točk in tri skoke.

Na zadnjih tekmah je izjemno formo pokazal Hasan Rizvić, ki je z nekdanjim klubom selektorja Bečirovića Azovmašem tudi že osvojil ukrajinsko prvenstvo. Na zadnji tekmi proti kijevskemu Budiveljniku je dosegel 17 točk.

Erazem in Jaka čakata
Tudi v Španiji bosta v finalu zaigrala dva slovenska košarkarja. Erazem Lorbek in Jaka Lakovič sicer s soigralci iz Barcelone še čakata na tekmeca, v polfinalu namreč Caja Laboral proti madridskemu Realu vodi z 2:1 v zmagah. Četrta tekma bo na sporedu ta četrtek.

V Italiji sta v polfinalu povedli Siena (proti Cantuju) z Urošem Slokarjem in AJ Milano (proti Caserti) s Sanijem Bečirovićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.