Šport > Košarka
93 ogledov

Slovenski košarkarji za las ob kolajno

košarka 3x3 SP KZS/Facebook
V francoskem Nantesu se je danes končalo svetovno prvenstvo v košarki 3x3, disciplini, ki bo na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 tudi del olimpijskega programa.

Po že sedmi zaporedni zmagi na turnirju so se prvega mesta veselili branilci naslova Srbi, medtem ko je Slovenija osvojila četrto mesto.

Reprezentanca Srbije v postavi Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero in Marko Savić je v finalu premagala Nizozemsko z 21:18 in tako ubranila naslov, potem ko je bila že lani najboljša v kitajskem Guangzhouu. Srbi so na četrtem svetovnem prvenstvu osvojili že tretji naslov, saj so bili leta 2012 najboljši tudi v Atenah. Do zlate kolajne so pred Nizozemsko premagali še Egipt, Rusijo, Andoro, Portoriko, ZDA in Francijo.

Slovenci, ki so igrali v sestavi Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić in Anže Srebovt, so na turnirju zmagali petkrat, štirikrat v skupini in nato še v četrtfinalu proti Katarju (18:15). Sledilo je polfinale in poraz proti Nizozemcem z 12:13, nato pa v tekmi za bron klonili še proti izbrani vrsti Francije s 17:18. Francijo so sicer v skupini premagali z 19:17.

"Cilja, ki smo si ga zastavili pred začetkom svetovnega prvenstva, nismo dosegli. Upali smo, da lahko stopimo še kakšno stopničko višje. Skupinski del smo odigrali odlično in si s štirimi zmagami priigrali dobro izhodišče pred odločilnimi tekmami, saj smo se izognili najtežjim nasprotnikom. Po zmagi nad Katarjem so nas v polfinalu pričakali Nizozemci, ki so nas ujeli na levi nogi. Celotna tekma je potekala izven našega ritma. Kljub četrtemu mestu se moramo hitro zbrati, saj nas že konec prihodnjega tedna čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, kjer bomo branili zlato medaljo. Dvigniti moramo glave in slediti zastavljenim ciljem," je po osvojenem četrtem mestu dejal Gašper Ovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.