Šport > Košarka
2 ogledov

Slovenski obračun pripadel Dragiću

goran dragić miami heat Profimedias
V noči na torek sta se na tekmi severnoameriške lige NBA pomerili ekipi Miami Heat, kjer igrata Goran Dragić in Beno Udrih, ter New York Knicks, katerih član je Saša Vujačić.

Goran Dragić je bil eden od odločilnih mož pri deveti zmagi Miami Heat v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Slovenski organizator igre je prispeval 13 točk, devet skokov in pet podaj ter tri ukradene žoge za zmago Miamija na domačem parketu s 95:78 nad New York Knicks.

Dragić je kot član začetne peterke vročice odigral 31 minut obračuna v AmericanAirlines Areni, ob metu iz igre 6-12, v statistiko je vpisal tudi tri izgubljene žoge. Ljubljančan je bil tretji strelec Miamija, Dwyane Wade in Chris Bosh sta vsak vknjižila po 16 točk.

Pri gostih sta bila najbolj razpoložena Kristaps Porzingis, ki je 20 točkam dodal še 14 skokov, in Carmelo Anthony z 21 točkami.

Floridski obračun je imel tudi zelo slovenski pridih, saj so se srečali vsi trije Slovenci v ligi NBA. Največjo odgovornost je nosil Dragić. Na parket je stopil tudi Saša Vujačić v majici gostujočega moštva, a je bila njegova minutaže kratka, v treh minutah je ostal brez koša, vpisal je en skok. Beno Udrih v dresu Miami Heat ni dobil priložnosti na parketu.

We've got more HEAT-Knicks coverage for you!Recap: http://gohe.at/1PWo1lTPhotos: http://gohe.at/1Op2LU7

Posted by Miami Heat on 23. november 2015


Liga NBA, izidi:

Miami Heat : New York Knicks 95:78
Dragić 13 točk, 9 skokov, 5 podaj v 31:01 min., Udrih ni igral; Saša Vujačić 1 skok v 3:01 min.

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 98:84
Utah Jazz : Oklahoma City Thunder 89:111
Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 109:88
Minnesota Timberwolves : Philadelphie 76ers 100:95
Charlotte Hornets : Sacramento Kings 127:122*
Cleveland Cavaliers : Orlando Magic 117:103

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.