Šport > Košarka
10 ogledov

Slovenski odpadnik odpadek za NY Knicks

Udrih New York Knicks Chicago Bulls liga NBA žoga Madison Square Garden EPA
Potrdile so se že dalj časa trajajoče govorice o razhodu slovenskega košarkarja Bena Udriha z moštvom New York Knicks.

Beno Udrih je dokončno pristal v nemilosti pri trenerju kratkohlačnikov Miku Woodsonu, moštvo iz velikega jabolka pa je sprožilo postopke za odprodajo slovenskega branilca.

Udriha, domnevno zaradi bolezni, ni bilo v postavi New York Knicks na sobotnem gostovanju pri moštvu Atlanta Hawks, ki je zmagalo s 107:98. Trener pa je potrdil, da v svoji sredini več ne želi računati na Udriha in da so začeli postopke za prekinitev sodelovanja s slovenskim branilcem oziroma sprožili postopek njegove odprodaje, je poročal Wall Street Journal.

World Peace nima miru

Udrih ni igral že vse od 24. januarja. Kratkohlačniki so sprožili postopke odprodaje še enega problematičnega igralca, želijo prekiniti sodelovanje tudi s košarkarjem Metto World Peaceom, ki je bil pred spremembo imena in priimka v ligi NBA znan kot Ron Artest.

Po poročanju ameriških medijev Woodson že dlje časa ni bil zadovoljen z Udrihom, čeprav gre za igralca, ki je skupaj s San Antonio Spurs osvojil šampionski prstan. S pičlo odmerjenim časom na parketu ter položajem, ki ga je zasedel v moštvu, pa je bil nezadovoljen tudi Udrih, ki je javno spregovoril, da bi si želel zaigrati za kakšen drug klub.

35 točk Anthonyja premalo

Če za igralca ne bo noben klub pokazal zanimanja, se bosta preselila med proste igralce. Slovenski organizator igre, ki je slovenske ljubitelje košarke vznejevoljil po zavrnitvi sodelovanja v reprezentanci tudi na lanskem domačem evropskem prvenstvu, se je kratkohlačnikom pridružil lani pred začetkom sezone.

Udrihovi Kratkohlačniki so v Atlanti izgubili kljub izjemni predstavi prvega zvezdnika ekipe Carmela Anthonyja, ki je prispeval 35 točk. Knicks prestajajo težko obdobje, na zadnjih šestih tekmah so še petič izgubili, s statističnim razmerjem 21 zmag in 35 porazov pa se jim obeta zelo težak boj za mesta med najboljših osem ekip vzhodne konference, ki se bodo borila v končnici prvenstva.

Love prvič do trojnega dvojčka

 

Kratkohlačniki so v gosteh pri Atlanti zapravili kar 17 točk naskoka. Atlanta je uprizorila preobrat ter prekinila niz osmih zaporednih porazov. Izkazala sta se Mike Scott s 30 točkami, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA, in DeMarre Carroll, ki je dodal 24 točk.

"Takšen poraz je zelo boleč ter predstavlja zelo težko preizkušnjo," je bil zlovoljen Anthony. Na preostalih tekmah so Minnesota Timberwolves s 121:104 premagali Utah Jazz. Najboljšo predstavo v sezoni je odigral Kevin Love, ki je prvič v karieri vpisal poseben dosežek, trojni dvojček, s 37 točkami, 12 skoki in 10 asistencami.

Košarkarji Indiana Pacers so bili boljši od Milwaukee Bucks (110:100), Dallas Mavericks so ugnali Detroit Pistons (113:102), Washington Wizards so odpravili New Orleans Pelicans (94:93). K zmagi je veliko pripomogel Brazilec Nene, prispeval je 30 točk ter še pomagal z zmagovitim košem tri desetinke sekunde pred koncem tekme.

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : Memphis Grizzlies 92:89
Washington Wizards : New Orleans Hornets 94:93
Atlanta Hawks : New York Knicks 107:98
Detroit Pistons : Dallas Mavericks 102:113
MiIwaukee Bucks : Indiana Pacers 100:110
Utah Jazz : Minnesota Timberwolves 104:121
Sacramento Kings : Boston Celtics 105:98
Golden State Warriors : Brooklyn Nets 93:86

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.