Šport > Košarka
17547 ogledov

Slovenski reprezentant norel in grozil, posredovali varnostniki

mitja nikolić Print Screen Nikolić se je na sodniško odločitev odzval zelo agresivno.
Slovenskega košarkarskega reprezentanta je iz dvorane morala odstraniti varnostna služba.

Na tekmi 5. kroga slovenske košarkarske Lige Nova KBM je prišlo do neljubega incidenta. Košarkar Rogaške in občasni slovenski reprezentant Mitja Nikolić je najprej storil osebno napako nad članom Heliosa Blažem Mahkovicem in mu nato še namerno stopil na koleno, je v uradnem poročilu zapisala Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

mitja nikolić | Avtor: Print Screen Print Screen

Sodniki so Nikolića kaznovali z izključitvijo, s tem pa se je drama šele začela. Košarkar Rogaške je povsem izgubil živce in najprej želel fizično obračunati s sodnikom, nato pa se je v nasprotju s pravili preselil na tribuno (prevrtite na 41:10), kjer je še naprej grozil uradnim osebam, dokler ga varnostna služba ni pospremila iz dvorane.

KK Rogaška bo morala plačati 200 evrov zaradi tehnične napake trenerju Damjanu Novakoviću. Prav tako bo morala plačati 200 evrov zaradi izključujoče napake igralcu Nikoliću zaradi nešportnega vedenja.

Nikolić je zaradi svojega vedenja suspendiran, na odločitev KZS pa se ne more pritožiti.

Dodatne preglavice so klubu povzročili navijači, zaradi nešportnega vedenja in odstranitve štirih posameznikov, ki so prav tako žalili uradne osebe, bo morala Rogaška plačati še 400 evrov.

Nešportno potezo Nikolića si v lahko ogledate v priloženem posnetku, če prevrtite na 37:40.

Poročilo o tekmi, ki se je končala z zmago Rogaške (90:86), in sklepe pristojnega organa KZS objavljamo v celoti.

Poročilo o tekmi:

Tehnična napaka dosojena trenerju NOVAKOVIĆ D. (KK Rogaška) zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev -  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).

Izključujoča napaka dosojena igralcu NIKOLIĆ M. (KK Rogaška) zaradi nešportnega vedenja - namerno stopil na koleno igralca nasprotne ekipe.

Po izključitvi igralec NIKOLIĆ M. (KK Rogaška) ni zapustil dvorane, temveč sedel na tribuni in grozil uradnim osebam, dokler ga varnostna služba ni odstranila iz dvorane.

Dobra organizacija tekme.
Dobro opravljeno delo pomožnih sodnikov.

Borbeno prvenstveno srečanje.
Povečana stopnja nervoze v vrstah domače ekipe, zaključek tekme športen.

Nešportno žaljenje uradnih oseb s strani gledalcev navijačev domače ekipe, zaradi česar so bili odstranjeni štirje gledalci. 

Uradna predstavnika obeh ekip v poročilo o tekmi nista zapisala pripomb na organizacijo in izvedbo tekme ter opravljeno delo uradnih oseb.

Sklepi:
1. KK ROGAŠKA se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Novaković zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
2. KK ROGAŠKA  se zaradi dosojene izključujoče napake igralcu Nikolić zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
3. Igralec NIKOLIČ M. (KK Rogaška ) se v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspenz in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti na vseh uradnih tekmovanjih v organiaciji KZS.
4. Proti odločitvi komisarja lige o izrečenemu suspenzu zaradi izključitve ali odstranitve, ki lahko velja za obdobje do največ treh tekem, ni možna pritožba.
5. KK ROGAŠKA se zaradi nešportnega vedenja gledalcev in odstranitve štirih gledalcev iz dvorane kaznuje s kaznijo 400,00 EUR.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:24 03.april 2018.

    Tukaj gre za namerno povzročitev poškodbe nasprotnika , za kar mora biti kazen najmanj 6 mesecev izven terena , pa naj si drugič zopet dovoli kaj takega !