Šport > Košarka
30 ogledov

Slovenski selektor ujezil pristaše Zvezde

veselin vujović Profimedias
Veselin Vujović je z zanimivo izjavo dvignil veliko prahu v Srbiji.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je navijač Crvene zvezde, pred nekaj tedni so ga navijači omenjenega kluba tudi glasno pozdravili na srečanju košarkarske Evrolige.

Ta teden pa so številni "zvezdaši" glasno kritizirali črnogorskega strokovnjaka, saj se je spotaknil ob finančna sredstva, ki jih v Srbiji dobivajo košarkarski klubi, predvsem Zvezda in njen beograjski rival Partizan.

V pogovoru za Balkan Handball je Vujović opozoril na katastrofalno stanje srbskega rokometa, v katerem je tudi sam nekoč deloval. Izpostavil je vložek države in sponzorjev v KK Crvena zvezda Telekom, kar pristaši rdeče-belih niso sprejeli z navdušenjem.

"Da vam nekaj povem. Denar, ki ga dobiva KK Crvena zvezda, ki se zagotovo ne bo uvrstila na Final4 Evrolige, naj dajo nekemu rokometnemu klubu iz Beograda in jaz bom iz tega kluba v treh letih naredil evropskega prvaka," je dejal Vujović, ki sicer navija za Zvezdo, a je bil v preteklosti tudi trener Partizana.

V Srbiji, kjer ima košarka (z izjemo Litve) morda najbolj prestižen status med vsemi evropskimi državami, tovrstni komentarji seveda niso naleteli na odobravanje.

Ob tem velja dodati, da se proračuni vrhunskih košarkarskih in rokometnih klubov precej razlikujejo, veliko več sredstev imajo na voljo velikani igre pod obročema. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.