Šport > Košarka
7 ogledov

Slovo Divaca v soboto

Divac bo v prihodnje pomagal beguncem in razseljencem. Žurnal24 main
Poslovil se bo eden od najboljših jugoslovanskih in po razpadu skupne države tudi srbskih košarkarjev. Vlade Divac je povabil zvezde svetovne košarke. Obeta se eden od največjih dogodkov na Balkanu.
Vlade Divac se bo od poklicne košarke uradno poslovil 22. septembra ob 20. uri pred Narodno skupščino Srbije v Beogradu. 39-letnik se bo na poslovilni tekmi zahvalil vsem svojim nekdanjim soigralcem, prijateljem in navijačem. Divac, ki je kot eden izmed prvih Evropejcev dodobra zaznamoval tudi ligo NBA, pripravlja pravi spektakel, ki ga bodo spremljali mediji z vsega sveta. V ligi NBA je na 1134 tekmah zbral 13.398 točk, 9326 skokov, 3541 podaj in 1631 blokad ter se s tem v Hiši slavnih postavil ob bok Kareemu Abdulu Jabbarju in Hakeemu Olajuwonu .


Divac je v dresu Sacramenta preživel zadnjih pet let izjemne kariere. © AFP

 
V glavnem mestu Srbije se bodo predstavila največja imena svetovne košarke: Chris Webber, Bobby Jackson, Hedo Turkoglu, Greg Popovich, Glen Rice, Predrag Stojaković, Saša Djordjević, Saša Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Dino Radja, Toni Kukoč, manjkal pa ne bo niti Jure Zdovc . Za vzdušje bo na beograjskih ulicah poskrbel Mory Cante, ambasador dobre volje pri ZN in avtor hita Yeke Yeke, in številni predstavniki srbske glasbene scene: Van Gog, skupina Negativ, Esma Redžepova (ambasadorka dobre volje pri ZN in mati 45 otrok) ... Divac bo ob spominih na izjemno kariero, ki je trajala kar 19 let, zbiral tudi dobrodelne prispevke. Vlade namreč skupaj z ženo Snežano (predsednica humanitarne organizacije Divac) zadnjih 15 let skrbi za srbske otroke. Da beguncem in tistim, ki živijo v begunskih središčih po vsej Srbiji, omogoči vsaj streho nad glavo.


Divac, ki trenutno dela v košarkarskem klubu Real Madrid, je kariero končal zaradi poškodbe hrbta. Aktivno kariero je končal pred dvema letoma, a je v domovini in v svetu še vedno eden od najprepoznavnejših športnih osebnosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.