Šport > Košarka
30 ogledov

Slovo Garbajose v solzah

garbajosa EPA
"To je dan, ki ga v svojem življenju nisem hotel doživeti," je ob slovesu od španske košarkarske reprezentance v solzah zbrani sedmi sili med drugim zaupal Jorge Garbajosa.

Španski košarkar Jorge Garbajosa je v torek končal reprezentančno kariero. Triintridesetletni krilni center je v popoldanskih urah obiskal sedež španske košarkarske zveze v Madridu in vodilnim osebam sporočil svojo odločitev, ki jo je nato obelodanil tudi na novinarski konferenci.

"To je dan, ki ga v svojem življenju nisem hotel doživeti. Rad bi se zahvalil vsem mojim reprezentančnim selektorjem, soigralcem in predsedniku zveze Joseju Luisu Saezu za vso pozornost in veselje, prav tako iskrena hvala moji soprogi in družini, ki so bili predvsem poleti prikrajšani za normalno družinsko življenje. Po enajstih letih je prišel čas za slovo od reprezentance," je s solzami v očeh dejal Garbajosa, ki je odigral 166 tekem za špansko izbrano vrsto.

S Španijo je osvojil šest odličij, med drugim zlato kolajno na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006, srebrno na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in zlato na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2009.

Priljubljeni "Garbo" je v dolgoletni karieri branil barve številnih klubov, med drugim je igral za Tau Ceramico, Unicajo iz Malage, Real Madrid, italijanski Benneton, ruski Himki, v ligi NBA pa za Toronto Raptors. Trenutno je član Unicaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.