Šport > Košarka
20 ogledov

Slovo od Stožic s porazom

V Rimu je dal Kenny Gregory 19 točk in imel še 14 skokov. Danes se je vrnil iz d
1/31
Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so s četrtim zaporednim porazom zaključili evroligaške nastope v dvorani Stožice. Lottomatica Roma je bila boljša s 87:76. "Občinstvo si je zaslužilo lepšo predstavo," pravi Zdovc.

Union Olimpija je zadnjo domačo evroligaško tekmo v Stožicah, ki si jo je tako želela dobiti, zapravila v letos zakleti tretji četrtini, ki so jo Rimljani dobili s kar 28:14. Kljub porazu truda igralcev v končnici niso spregledali navijači, ki so zadnjo minuto tekme dočakali na nogah v zahvalo za izvrstno evropsko sezono in skalpe velikanov, kot so Panathinaikos, Efes Pilsen, CSKA ... Ljubljančani bodo nastope v Evroligi sklenili prihodnji četrtek z gostovanjem pri aktualnem evropskem prvaku FC Barceloni.

"Zelo sem razočaran. Pričakoval sem pravo tekmo, bojevito. Fantom sem dejal, da pričakujem od njih le borbenost – met gre ali ne
, ampak nič od tega ni bilo vidno. Od prve minute smo slabo igrali v obrambi in to se je ponavljalo vso tekmo. Kaki sodniški žvižgi so nas prisilili, da smo odigrali bolj agresivno. Tedaj smo v prvem polčasu naredili razlikico. Tretja četrtina je bila znova porazna. Ni mi jasno, zakaj ne gremo v boj. To igralcem zamerim, ker menim, da si je občinstvo zaslužilo lepšo predstavo. Pričakoval sem padec v igri, mogoče že prej. Po porazu z Barcelono se je v Evroligi začela pot navzdol. Doma nas je krasila trdnost, borbenost, agresivnost. Tega tokrat ni bilo videti," je povedal trener Jure Zdovc.

Njegov kolega Sašo Filipovski pa je dejal: "To je bila za obe ekipi trening tekma, saj oboji nastopamo v težkih tekmovanjih. Olimpija v ligi NLB, mi pa v italijanskem prvenstvu. Tokrat smo odigrali zelo dobro. Dvorana je izvrstna. Prvič sem nastopal v njej. To je odlično za Ljubljano in Slovenijo. Le še tako najprej. Olimpija je v tej sezoni največje presenečenje Evrolige. Veliko skalpov, dobrih iger, zmag v končnici. Mislim, da si igralci in strokovno vodstvo zaslužijo veliko pohvalo."

V tretji četrtini so Ljubljančani dovolili, da so se nekateri nevarni rimski strelci (Nemanja Gordić, Charles Smith ...) razigrali, kar se je nadaljevalo tudi v zadnjih desetih minutah igre, ko so imeli gostje v 35. minuti že kar 19 točk naskoka. In čeprav so bojeviti zmaji ob vztrajni podpori gledalcev znatno omilili poraz (nekaj minut pred zaključkom zadnje četrtine z -19 na -6 točk), se je nemogoče znebiti občutka, da je Olimpija, ki je v drugi četrtini največ vodila za osem točk – 31:23 po košu tako v napadu kot v obrambi sijajnega Giorgija Šermadinija – zapravila izvrstno priložnost za novo evropsko zmago.

Evroliga, 5. kolo TOP 16:

Union Olimpija : Lottomatica Roma 76:87 (14:20, 27:17, 14:28, 21:22)
Gregory 18, Ožbolt 15, Ilievski 14, Šermadini 10; Djedović 20, Washington 15;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.