Šport > Košarka
12 ogledov

Smodiš delal preglavice LeBronu

Goran Dragić je bil deležen kar nekaj čestitk soigralcev. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NBA so košarkarji Phoenixa v pripravljalni tekmi pred domačimi navijači klonili proti Utahu s 105:100. Pri Soncih je bil najboljši strelec Goran Dragić, ki je zbral 15 točk.

"To je bila tipična pripravljalna tekma," po porazu ni bil razočaran trener Phoenixa Alvin Gentry in dodal, da so imeli svoje dobre trenutke na tekmi, a so žal prevladali tisti slabi. Goran Dragić, ki je tekmo začel s klopi, je v zgolj 21 minutah dosegel 15 točk, pet podaj in štiri skoke. Iz igre je zadel tri trojke iz štirih poskusov. Po tekmi je slovenski reprezentant povedal: "Vsak dan smo boljši. Še vedno se spoznavamo. Tokrat smo zaostajali že za 10 točk, a se nam je uspelo vrniti v igro. Smo na pravi poti."

V vrstah Phoenixa so Dragiću sledili Jason Richardson s 13 točkami, medtem ko sta Hakim Warrick in Robin Lopez dodala vsak po 11 točk. Pri Utahu je največ 16 točk dosegel Al Jefferson.

Trenutno najbolj vroče moštvo v ligi NBA Miami Heat je odigralo prijateljsko srečanje s CSKA Moskvo. LeBron James in druščina so sicer zmagali, vendar šele po čvrstem odporu Rusov, pri katerih je vidno vlogo odigral Matjaž Smodiš. V tridesetih minutah na parketu je dosegel 11 točk.

Navkljub zmagi trener Miamija Erik Spoelstra po tekmi ni bil ravno zadovoljen. Dvakratni dobitnik priznanja MVP lige James je moral v tretji četrtini zapustiti parket zaradi bolečin v nogi. Kot se je kasneje izkazalo, ni šlo za poškodbo mišice, temveč zgolj za preobremenitev in posledične krče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.