Šport > Košarka
11 ogledov

Smodiš: "Dihamo kot družina"

slovenija grčija ep 2011 smodiš EPA
Enaintridesetletni Matjaž Smodiš se je po šestih letih igranja pri moskovskem CSKA preselil bliže domačemu Novemu mestu. Pred sezono je podpisal pogodbo z zagrebško Cedevito, kjer se je uspešno vključil v novo sredino.

“Ekipa je nova. Prišlo nas je šest novih igralcev, imamo novega trenerja. Potrebovali bomo kar nekaj časa, da se ujamemo in uigramo. Verjamem, da bomo vsak dan močnejši. Cilji so visoki, za zdaj je zelo težko oceniti, do kam lahko pridemo. Po imenih pa spadamo v sam vrh vseh tekmovanj,” je dejal slovenski reprezentant in glede svoje vloge v novem klubu dodal: “Tu sem, da pomagam nosilcem igre. Nisem prišel, da bom vodja, ampak da bom pomagal preostalim članom ekipe, kot so Baždarić, Vukušić, Draper.”

Cedevita bo v novi sezoni igrala na treh frontah; poleg hrvaškega prvenstva in jadranske lige še v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju Eurocup. V torek so v povratni kvalifikacijski tekmi doma s 84:69 premagali francoski Chalon in nadoknadili minus iz prve tekme. “Vesel sem, da smo izpolnili prvi cilj sezone in se uvrstili v Eurocup. Tekma je bila dokaj živčna. Vedeli smo, da bo težko, da bodo odločali detajli. Chalon je odigral malo slabše kot doma. Zasluženo smo zmagali,” je povedal Smodiš, ki je v 19 minutah dosegel osem točk (met iz igre 4:6) in imel štiri skoke.

Soigralci so ga lepo sprejeli

Smodiš ni potreboval veliko časa, da je pridobil naklonjenost vseh v klubu. “Vesel sem, da je tako. Super skupina smo, zelo dobro se razumemo. Imamo pravo kemijo. Vidi se, da gre za klub z velikimi ambicijami; za manjšo sredino, ki si želi postati velika. Vsi dihamo in delamo kot družina. Res je to, kar sem iskal. Nastane lahko lepa zgodba in v njej vidim tudi sebe. Lahko rečem, da mi igranje za Cedevito predstavlja velik izziv. Zelo sem, vesel, da sem se odločil zanjo.”

Bližina doma je pomembna

Smodiš je večji del kariere preživel daleč od doma, zdaj pa je drugače: “Bližina doma je bila skoraj polovica odločitve. Želel sem igrati blizu doma. Od Zagreba do Novega mesta je 50 minut z avtomobilom. Tako izkoristim vsak trenutek. Kadar denimo nimamo dopoldanskega treninga, me najdete doma!”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.