Šport > Košarka
8 ogledov

Smodiš je spet v formi

Smodiš je upravičeno stisnil zmagoslavno pest. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Moskvi se je končal turnir za pokal Aleksandra Gomeljskega, kjer so nastopale ekipe Partizana, Panathinaikosa, Žalgirisa in domačega CSKA. Slavil je slednji z obilnim prispevkom Matjaža Smodiša.

Začelo se je špansko prvenstvo. Barcelona je visoko premagala Gran Canario (83:58). Jaka Lakovič je dosegel 7 točk in imel tri podaje. Igral je 18 minut. Erazem Lorbek je v 19 minutah nabral tri skoke in dve podaji. Njegov brat Domen je bil z Lagunom Arojem poražen pri Fuenlabradi (64:71). V osmih minutah je enkrat skočil.

Matjaž Smodiš je znova v formi. S svojim CSKA je ta konec tedna v Moskvi osvojil pokal Aleksandra Gomeljskega. V finalu so domačini ugnali Žalgiris z 79:73, Smodiš pa je v dobrih 30 minutah dosegel kar 21 točk. Že v prvi četrtini jih je Litovcem nasul deset, od tega dve trojki. Poročila iz Rusije pravijo, da je imel nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance eno najpomembnejšimh vlog, ko se je Žalgiris približal in dodal še "alley up" - torej je ujel žogo v zraku in jo stlačil v koš - po akciji z Jamontom Gordonom, ki je postal najkoristnejši igralec turnirja.

V finalu sta na nasprotni strani stala tudi Mirza Begić in Aleksandar Ćapin. Prvemu je statistika zabeležila 21 minut, 6 točk in 2 skoka, Ćapinu pa 4 minute in 3 točke. Za tretje mesto sta se pomerila Panathinaikos in Partizan, za katerega je Jaka Klobučar dosegel štiri točke.

Pokal Aleksandra Gomeljskega:


Finale:
CSKA : Žalgiris 79:73
Smodiš 21, 8 sk., Marjanović 18; Watson 14, Begić 6, Ćapin 3

Za tretje mesto:

Panathinaikos : Partizan 73:68
Šermadini 18, Sato 17; Katić 18, Lučić 9, Klobučar 4

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.