Šport > Košarka
18 ogledov

Smodiš na operacijo

Matjaž Smodiš čaka na operacijo. Žurnal24 main
Matjaža Smodiša, slovenskega košarkarskega reprezentanta in člana moskovskega CSKA, bodo še ta teden v San Franciscu operirali zaradi poškodbe palca leve nog.
Matjaž Smodiš bolečine čuti že več kot en mesec, šele dodatne preiskave v ZDA pa so pokazale, da pravzaprav ne gre za poškodbo stopala, na katero je kazalo sprva. Matjaž naj bi se na igrišča vrnil šele marca. "V ponedeljek sem iz Moskve odletel v Los Angeles, dan pozneje pa od tam proti San Franciscu, kjer čakam na operacijo. Kdaj bom operiran, še ni jasno, zagotovo pa vsaj do petka. Gre za poškodbo palca na levi nogi, ki je sicer značilna za ameriške nogometaše in celo za baletnike, ki veliko obremenjujejo prav ta del stopala. Zato me bo v San Franciscu operiral specialist, sicer zdravnik tukajšnjega moštva ameriškega nogometa," je nič kaj prijetno ozadje razkril Smodiš, ki bo zaradi obveznega tritedenskega mirovanja med božično-novoletnimi prazniki moral ostati v ZDA.

"Gre za poškodbo, ki mi preprečuje normalno dvigovanje in spuščanje palca, kar posledično pomeni tudi, da svoje odrivne in stojne noge ne morem normalno obremenjevati. Zaradi zapletenosti operacije bom moral še 20 dni po njej mirovati, na igrišča pa naj bi se po prvih predvidevanjih vrnil marca. Predvidena rehabilitacija naj bi namreč vzela tri mesece," je še dodal slovenski košarkarski reprezentant, ki kljub težavam pravi, da komaj čaka na nastop izbrane vrste na olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo od 14. do 20. julija naslednje leto na sporedu v Atenah. Smodiš je sicer z obiskom želel presenetiti vse navzoče na letošnjem Dnevu slovenske moške košarke, ki ga bo 26. decembra gostilo Novo mesto, a je z obžalovanjem moral sprejeti dejstvo, da selitev iz ZDA pred velikim spektaklom v dvorani Leona Štuklja ne bo mogoča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.