Šport > Košarka
18 ogledov

Smodiš: "Pomembna bo kemija"

Smodiš verjame v izbrance Memija Bečiroviča. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Matjaž Smodiš. Reprezentančni kapetan o odhodu iz CSKA-ja, možnosti Slovenije na evropskem prvenstvu in o talentiranem sinu Luku.

Kaj je bil vaš razlog za odhod iz moskovskega CSKA-ja?
Klub je izkoristil možnost v pogodbi, da z menoj prekinejo sodelovanje. Priznam, da niti sam nisem imel pretiranih želja ostati v Moskvi, ker je bilo zame v ekipi vse manj in manj prostora.

Imate na mizi že kakšne nove ponudbe?
Ne. Trenutno sem v Čatežu na kampu z mladimi in pričakujem priprave. Nikamor se mi ne mudi.

Se že kaj veselite evropskega prvenstva v Litvi in kakšen je po vaši oceni domet slovenske reprezentance?
Veselim se predvsem dela z novim selektorjem Maljkovićem, saj bo to nova izkušnja v moji karieri. Za ocenjevanje našega dometa je še prezgodaj, saj je treba skupaj prebiti nekaj časa, odigrati kakšno tekmo.

Kje je reprezentanca najbolj tanka? Boste katerega izmed fantov še posebej pogrešali?
Saj vsi vemo, koga bomo pogrešali. Vsakega, ki je dovolj kvaliteten in ga ni zraven zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Reprezentanca še nikoli ni bila in tudi nikoli ne bo kompletna, igralna mesta je vedno treba kompenzirati. Bistveno bo to, da smo ekipa in da se med seboj ujamemo. Če bo vladala dobra kemija, lahko premagamo vsakega nasprotnika!

Kateri so vaši tihi favoriti za zmago na EP v Litvi?
Španija, Litva kot domačin, Srbija, Grčija in Francija z vsemi NBA-zvezdniki.

Za konec pokomentirajte še zmago devetletnega sina Luka v metih za tri točke na nedavnem turnirju ulične košarke v Dolenjskih Toplicah?
Izredno sem ponosen. Ima "rokico", ampak da bo v tako stresni situaciji uspešen, pa niti jaz nisem pričakoval. Vidim ga kot kakšnega zunanjega igralca, ne pa pod košem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.