Šport > Košarka
19 ogledov

Smodiš: "Premagati moramo vse"

Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentantje so z velikim zanimanjem pospremili žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bo letos gostila Litva. Skupno mnenje je, da skupina ni težka.

Na evropskem košarkarskem prvenstvu v Litvi se bo Slovenija v skupini D pomerila z Rusijo, Belgijo, Ukrajino, Gruzijo in Bolgarijo. Zbrali smo nekaj odzivov reprezentantov.

"Z žrebom smo lahko zadovoljni, splačalo se je biti v prvem bobnu. Kljub vsemu ne gre za tako lahko skupino, saj se krog dobrih ekip vedno bolj širi, kakovost pa s tem veča in tudi ekipe, s katerimi se bomo pomerili v prvem delu, so precej dobre, pa četudi od prej nimajo zvenečih rezultatov. Morali bomo biti pazljivi in v vsako tekmo iti brez vsakršnega podcenjevanja. Tudi skupina, s katero se križamo, je zelo zanimiva. Vsakega bomo morali spoštovati, se nanj dobro pripraviti, sicer pa biti samozavestni in pozitivni. Prav tako se že veselim tudi podpore s tribun, ki je že prava stalnica in na katero smo se navadili. Že vnaprej se zahvaljujem navijačem, vem, da bo domačinov sicer več, a imajo Slovenci večje srce in so še glasnejši," meni košarkar turškega Efes Pilsna Boštjan Nachbar.

Z žrebom smo lahko zadovoljni, splačalo se je biti v prvem bobnu. Kljub vsemu ne gre za tako lahko skupino, saj se krog dobrih ekip vedno bolj širi, kakovost pa s tem veča in tudi ekipe, s katerimi se bomo pomerili v prvem delu, so precej dobre, pa četudi od prej nimajo zvenečih rezultatov.
Boštjan Nachbar

Član moskovskega CSKA Matjaž Smodiš kljub lažjim tekmecem na papirju ostaja previden: "Taka skupina je lahko tudi dvorezen meč, vse reprezentance se bodo namreč zavoljo dejstva, da se v drugi del uvrstijo le tri, borile do zadnjega. Jasno je, da smo favoriti skupine, kar pa bo treba prikazati na igrišču, saj se nihče ne bo predal vnaprej. Zelo zanimiva je tudi skupina C, s katero se križamo v drugem delu, v katerem bo očitno veliko nacionalnega naboja, zaradi katerega so tekme vedno težje. Lahkih tekmecev tako ne bo, če želimo priti do uspeha, ki ga vsi sanjamo, pa moramo premagati prav vsakega."

Miha Zupan kljub dejstvu, da smo na papirju dobili najlažje, opozarja, da tekme ne bodo lahke: "Prav nasprotno, pričakujem, da bodo težke, ker bodo vse ekipe proti nam igrale zelo motivirano, saj smo kot nosilci tudi favoriti skupine. Želim si, da bi se v reprezentanci zbrali vsi najboljši igralci in da bi bili vsi zdravi ter bi tako naskakovali medaljo, ki je zagotovo dosegljiva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.