Šport > Košarka
8 ogledov

Smodiš treniral z ekipo

Smodiš od soigralcev pričakuje, da bodo delovali homogeno in se borili do zadnje Žurnal24 main
Slovenski košarkarji se v glavnem mestu Poljske pripravljajo na dvoboj z Veliko Britanijo. V soboto so tako izbranci Jureta Zdovca opravili prva dva treninga, popoldanskega že v dvorani Torwar.
 

Pošljite svoje fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki odhajate na Poljsko! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

"Komaj čakamo, da se začne prvenstvo. Za zdaj v ekipi ni večjih težav. Vsi so normalno trenirali," je povedal selektor, ki pa v Varšavi ne računa na pomoč kapetana Matjaža Smodiša: "Že v Ljubljani smo nekako naredili načrt, da bi Matjaž zaigral šele v drugem delu prvenstva. Seveda, če se tja uvrstimo. Sicer je Matjaž že treniral z nami. Nekako 70 odstotkov programa v igri dveh proti enemu ter treh proti dvema. Bomo videli, kako se bo počutil jutri. Proti Britancem pa zagotovo ne bo igral."

In na kakšen način do zmage proti otoški izbrani vrsti? "Ogledali smo si vseh devet njihovih pripravljalnih tekem. Menim, da večjih presenečenj ne bo. Najpomembnejše bo dobiti skok. So visoki, na vsako odbito žogo gredo s tremi ali štirimi igralci. Dobiti skok bo vsekakor prva naloga," je dejal Zdovc. Ta klub poškodbi Bena Udriha ostaja pri visokih ciljih: "Nič se ni spremenilo. Tu ni nobenega popuščanja. Polfinale ostaja cilj, vsako tekmo pa se bomo morali zelo boriti. Vsi vemo, da je Beno igralec, ki bi še nadgradil to ekipo, vendar ga žal ni z nami. Tu so drugi fantje, ki bodo zaradi tega imeli več možnosti za dokazovanje in večjo minutažo. Jaz jim stoodstotno zaupam."

V Varšavi sicer ni čutiti posebnega košarkarskega utripa. "V Španiji me ni bilo, v Beogradu pa je bilo vsekakor boljše vzdušje kar se tiče prvenstva. Glavno mesto Srbije je pravo košarkarsko mesto. Tudi na Švedskem ni bilo velike evforije. Verjamem, da bo tu vseeno bolje. Ko se bo napolnila dvorana, bo vse drugače. Dvorana je primerna, da se ponovno zgodi Pionir. V njem smo s pomočjo navijačev pravzaprav igrali doma," dva dneva pred dvobojem z Britanci meni Boštjan Nachbar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.