Šport > Košarka
11 ogledov

Smodiša poškodba ni ustavila

Matjaž Smodiš je po poškodbi spet pripravljen na večje napore in že komaj čaka, Reuters
Slovenski košarkarski reprezentant Matjaž Smodiš se je po poškodbi vrnil v moštvo CSKA Moskva in že na prvi tekmi zablestel. Na tekmi državnega prvenstva je Krasnojarsku natresel 17 točk.
 
 

Čaka nas življenjska priložnost in prepričan sem, da ga ni takega, ki bi jo izpustil.

Matjaž Smodiš o kvalifikacijah za OI

 
Matjaž Smodiš, ki si je novembra poškodoval palec leve noge in nato decembra v San Franciscu uspešno prestal operacijo, se je vrnil na igrišče dva tedna pred predvidenim rokom. Za CSKA Moskvo je 28-letni igralec v ruskem prvenstvu k zmagi nad Krasnojarskom v 16 minutah prispeval 17 točk (met iz igre 7:11) in pet skokov.

"Izjemno sem zadovoljen, da je okrevanje po operaciji šlo tako hitro. Še vedno sicer čutim bolečine, a po posvetu z zdravstveno službo moje ekipe in trenerjem Ettorejem Messino sem se odločil, da se najprej preizkusim na malce manj zahtevni tekmi. Sprva sem sicer mislil, da ne bom pravi, pa tudi, da bom igral precej manj," je po prvi odigrani tekmi po dobrih treh mesecih povedal 205 cm visoki novomeški košarkar, ki sicer komaj čaka julijske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah: "Čaka nas življenjska priložnost in prepričan sem, da ga ni takega, ki bi jo izpustil, bil zanjo nemotiviran ali pa nepripravljen za to, da se popolnoma podredi kolektivu. Zatorej je jasno, da nas zanima le to, da se vpišemo v zgodovino kot prva slovenska košarkarska reprezentanca na olimpijskih igrah."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.