Šport > Košarka
30 ogledov

Smoki: "Panathinaikos je moj trn v peti"

Matjaž Smodiš Cedevita Union Olimpija ABA
Matjaž Smodiš se je pred začetkom letošnje sezone preselil v Zagreb k Cedeviti. Velik del kariere pa je preživel v Bologni in Moskvi, kjer je igral z najboljšimi evropskimi košarkarji.

Slovenski reprezentant Matjaž Smodiš je v času igranja za Virtus in CSKA dvakrat stopil na vrh Evrope, ob tem pa kar trikrat izgubil v finalu Evrolige in to vsakokrat proti Panathinaikosu. "To je edina stvar, ki jo v karieri obžalujem. Da bi jih le enkrat uspel premagati, bi bil zelo vesel. Toda tako je. Vsi imamo ekipo, ki nam je trn v peti," je za hrvaški spletni portal 24sata priznal priljubljeni Smoki, ki je košarkarski svet nase opozoril z odličnimi igrami v dresu Krke. Pred začetkom letošnje sezone pa se je iz Moskve preselil v Zagreb k Cedeviti. "Prišel je čas, da se vrnem bližje domu, to si je želela celotna družina," je svojo potezo še enkrat več obrazložil krilni center, ki bo v torek slavil 32. rojstni dan. 

Smodiš je svojo mednarodno kariero začel pri Virtusu, nato pa se po bankrotu preselil k gorečemu mestnemu tekmecu, Fortitudu. "Virtus je povsem bankrotiral, kar njegove navijače ni tako bolelo. Ko sem prišel v Fortitudo, sem moral na sestanek z vodjo navijačev, ki mi je dejal, da ne morejo navijati za mene, ker sem otrok Virtusa. Odvrnil sem, da razumem, vendar pa sem plačan profesionalec. Tri mesece so moje predstave in poteze spremljali v tišini, ko pa so videli, kako se borim in igram, so me sprejeli," je razkril Matjaž Smodiš, ki je ob tem še izbral najboljši peterki igralcev, s katerimi je v svoji bogati karieri igral.

Naj prva peterka po izboru Matjaža Smodiša:

Organizator: Jon Robert Holden
Branilec strelec: Trajan Langdon
Krilo: Ramunas Šiškauskas
Krilni center: David Andersen
Center: Rashad Griffith
Trener: Ettore Messina

Naj druga peterka po izboru Matjaža Smodiša:

Organizator: Theo Papaloukas
Branilec strelec: Emanuel Ginobili
Krilo: Antoine Rigaudeau
Krilni center: Erazem Lorbek
Center: Tomas van den Spiegel
Trener: Jasmin Repeša

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.