Šport > Košarka
10 ogledov

Smola Dragića tudi v OKC: tokrat ga je izdal gleženj

Dragić Jackson Jones Oklahoma City Thunder Phoenix Suns NBA Reuters
Russell Westbrook je prvič po poškodbi kolena stopil na parket in Phoenix Suns Gorana Dragića natresel 21 točk za prvi poraz Sonc (103:96). Ljubljančan se je ustavil pri desetih.

Po dveh zaporednih zmagah so Phoenix Suns na začeku rednega dela sezone Lige NBA prvič izgubili. Na težkem gostovanju pri Oklahoma City Thunder sta jih pokopala povratek Russella Westbrooka, ki je igral prvič po aprilski operaciji kolena in dosegel 21 točk, "stalni osumljenec" Kevin Durant pa jih je z metom 10/19 in desetim skokom dodal 33.

Dragić je proti Westbrooku, s katerim sta se pred letom dni zapletla v manjše prerivanje ob zmagi Houston Rockets v dvorani Chesapeake Energy Arena, tokrat v 20 minutah (met 5/9) poleg desetih točk prispeval še tri skoke in dve podaji, a si na začetku drugega polčasa zvil levi gleženj in predčasno končal tekmo.

Tretja poškodba v nekaj dneh

Njegov tekmec za položaj prvega organizatorja ekipe Eric Bledsoe je izvrstno izkoristil priložnost in dosegel kar 26 točk in 14 podaj. Tri minute in pet sekund pred koncem je s polaganjem znižal prednost Gromov na 90:87, a do preobrata ni prišlo.

Za Dragića se nova sezona ni začela nič kaj spodbudno. To je že tretja poškodba v zadnjem mesecu. Prvič si je levi gleženj zvil v pripravah proti Sacramento Kings, dva dni nazaj je grdo padel na glavo, zdaj pa je znova parket zapustil v bolečinah. Od treh tekem v novi sezoni je Dragić dve končal predčasno. Zaenkrat še ni znano, kako resna je poškodba, oziroma, kdaj se bo 27-letni Ljubljančan vrnil na parket.

Zmage gostiteljev, razen v NY

New York Knicks so bili brez Bena Udriha sinoči edini gostitelji, ki so sklonjene glave zapustili igrišče. Minnesota Timberwolves so jih v prvi četrtini nadigrali s 40:19 in zasluženo prišli do tretje zmage v sezoni. Pri Knicks, ki so nastopili le z devetimi igralci, je največ točk dosegel Carmelo Anthony (22), na drugi strani pa sta izstopala Kevin Love s 34 točkami in 15 skoki ter Kevin Martin, ki je zbral 30 točk.

Na ostalih prizoriščih so prvaki iz Miamija zabeležili drugo zmago (proti Washingtonu s 103:93), drugič so zmagali tudi Los Angeles Lakers (z Atlanto 105:103), Detroit je Bostonu zadal tretji poraz (87:77), Orlando pa je bil prepričljivo boljši od Brooklyn Nets (107:86).

Liga NBA, rezultati:

Detroit Pistons : Boston Celtics 87:77
Miami Heat : Washington Wizards 103:93
Orlando Magic : Brooklyn Nets 107:86
Oklahoma City Thunder : Phoenix Suns 103:96
New York Knicks : Minnesota Timberwolves 100:109
Los Angeles Lakers : Atlanta 105:103

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.